30.08.2020 | Petr Komárek | Zápas

Sedmigólová přetahovaná pro Hradec, v Jihlavě rozhodl minutu před koncem

Foto: fchk.cz
Jihlava – Velmi bohatý na góly byl zápas druhého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Jihlavou a Hradcem Králové. Tři body v něm nakonec vybojovali hosté z východních Čech. Ti sice přišli o dvoubrankové vedení a posléze prohrávali. Do hry se však zvládli vrátit a v samotném závěru zaveleli k trháku. Navrátilec Pavel Dvořák jim v přestřelce zajistil vítězství 4:3.
28' Smejkal
53' Lacko
61' Křišťál
8' Vašulín
24' Vlkanova
72' Vlkanova
89' Dvořák
42' Tureček
66' Smejkal
67' Červ
90' Dau
35' Dvořák
44' Rada
90' Vízek
Sestavy
Lancman – T. Vlček, Štefánek, Křišťál, T. Svoboda (80. Vedral) – Lacko, Červ (89. Dau) – Peřina (80. Pojezný), Tureček, Smejkal – Klobása (60. Araujo-Wilson, 80. Matulka).
Na lavičce: Číž
Trenér: Aleš Křeček
Vízek – Leibl (64. Urma), Král, F. Čech – F. Novotný (61. Záviška), J. Rada (80. Soukeník), Vlkanova, Jukl, Mejdr (61. Donát) – P. Dvořák, Vašulín (64. Prekop).
Na lavičce: Ottmar, Procházka
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Klíma – Dohnálek, Mikeska • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1010

Komentář

Jihlava si hned v úvodu vypracovala obrovskou šanci. Smejkal po přihrávce za obranu přeloboval Vízka, hradeckého brankáře však v poslední chvíli zastoupil jeden ze spoluhráčů. V osmé minutě udeřilo na druhé straně. Smejkal tentokrát o míč přišel a po spolupráci dua Dvořák – Mejdr skóroval z malého vápna Daniel Vašulín. Poté se připomněl jeden z nejlepších střelců loňské sezony Adam Vlkanova. Houževnatý Vašulín zatáhl balon do šestnáctky, kde se nadvakrát prosadil právě hradecký záložník.

Ve 28. minutě se usmálo štěstí na smolaře Smejkala. Centr z pravé strany usměrnil ve skluzu do sítě, Vízek plachtil vzduchem marně. Vysočina po přestávce smazala i zbývající ztrátu. V akci měl znovu prsty Smejkal, který dostihl míč a na hranici velkého čtverce našel kapitána Horáků Matúše Lacka. Ten sice nevyprodukoval žádnou ránu, zato zamířil přesně za levou tyč.

Krátce po hodině hry Jihlava dokonala obrat. Smejkal zaznamenal třetí „kanadský bod“, po jeho rohu zapadla do branky hlavička Vojtěcha Křišťála. Jeho trefou ale drama neskončilo. Hradec v 72. minutě srovnal krok. Dvořák rozehrál nepřímý kop v těsné blízkosti branky a Lancmana překonal Adam Vlkanova. Bod za remízu nicméně Východočechům nestačil. Běžela 89. minuta, když po pasu Závišky přetlačil soupeře Pavel Dvořák a křížnou střelou zmrazil domácí.

Jihlavští přesto mohli ještě odpovědět. Smejkal se však hrdinou nestal, protože jeho pokus skončil těsně vedle Vízkovy branky. Hradec uspěl v sedmigólové přestřelce s Jihlavou a vyhrál  4:3.