16.09.2020 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Španělský styl nám začíná sedět, míní ústecký Miskovič

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Jiří Miskovič v televizní předehrávce 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY obstaral rozhodující branku Army, když domácí zvítězili nad Jihlavou 2:0. Na lavičce Vysočiny stanul bývalý realizační tým Severočechů, a tak sedmadvacetiletý záložník přiznal, že paradoxně nebylo vítězství jednoduché na psychiku. Ve středu čeká Ústí nad Labem pro změnu pohárový duel v Domažlicích, stálice s číslem dvanáct na zádech by ráda v rámci MOL Cupu natáhla fanoušky na špičkový tým.

K remíze a prohře se podařila v soutěži přidat výhra. Jaký byl duel proti Jihlavě?
Zápas to byl těžký, protože na druhé straně stál trenér, kterého jsme měli všichni rádi. Nebylo to jednoduché na psychiku, ale věděli jsme, co zhruba bude hrát. Zatím máme v Ústí nad Labem domácí chrám, druhá nula před vlastními fanoušky nás těší.

Přikládali jste v předzápasové přípravě zvláštní pozornost, že nastoupíte proti svému bývalému realizačnímu týmu?
Moc kluků z loňského ročníku v týmu nezůstalo. Pouze jsme se o tom pobavili s kluky, se kterými jsme Aleše Křečka znali.

Byla v kabině vypsána nějaká zvláštní odměna na vítězství?
Pouze Matěj Koubek, který za Jihlavu hrál, něco slíbil. Šetřit ho nebudeme, bude to mít drahé.

Jak se zrodila trefa z přímého volného kopu z vaší kopačky?
Nejedná se o nic nového. Když byste chodili na tréninky, viděli byste, jak máme kop natrénovaný, jinam to nekopu (smích).

Zamlouvala se vám divácká kulisa v podobě 688 diváků?
Byl jsem v transu a fanoušky nevnímal (smích). Jsme rádi, že na stadion dorazili a byli bychom rádi, kdyby jich přišlo i více. My měli nevýhodu, že byl čtvrtek a střetnutí vysílala v přímém přenosu televize.

Jak se mužstvo oklepalo po debaklu ve Vlašimi?
Ve Vlašimi rozhodla o dělbě bodů červená karta. Máme mladý tým, všichni se učí a my starší jsme v kádru od toho, abychom mladým pomohli. Největší čočka byla video, na kterém jsme z utkání rozebírali úplně vše tři dny.

Jaké máte stanoveny ambice pro letošní sezónu a co přinesl nový kouč?
Máme nový tým, vše si musí nejprve sednout a poté uvidíme, co bude. Jiří Jarošík přinesl do týmu impuls. Víme, kde všude byl a hrajeme trochu jiný styl. Španělský styl nám začíná sedět.

Ve středu odcestujete k repríze loňského druhého kola MOL Cupu, když Domažlicím za loňské vyřazení po penaltách máte co vracet…
Soupeře jsme přehrávali, já zápas dohrával a vstřelil i penaltu. Chceme to napravit, postoupit co nejdále a natáhnout do Ústí nad Labem lidi na špičkový tým.

33' Miskovič
90' Chodora
bez branek
7' Miskovič
56' Brak
39' Tureček
Sestavy
Tvrdoň – M. Bílek, Brak, Hudec, Písačka – J. Peterka – Čičovský, Miskovič (65. Emmer) – Kušej, Koubek (82. Šilhan), Prošek (84. Chodora).
Na lavičce: Němec, Černý, Jirkovský
Trenér: Jiří Jarošík
Lancman – Křišťál, T. Vlček, Štefánek, Pojezný (46. T. Svoboda) – Červ (78. Horák), Lacko – Tureček (62. Ritter) – Smejkal, Araujo-Wilson (68. Vedral), Peřina.
Na lavičce: Číž, Dau, Matulka
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Hrubeš - M. Vlček, Klupák (Machač) • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Hráno bez diváků