19.09.2020 | Redakce | Zápas

Dukla otočila zápas s Třincem ve svůj prospěch

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Dukly zvítězili nad Třincem ve 4. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Jako první se přitom z gólu radovali hosté, když se hned zkraje zápasu prosadil Cienciala. Na jeho trefu ovšem odpověděl Kozma a do poločasu ještě i Seung Bin. Třetí gól Pražanů přidal ve druhém poločase Doumbia.
14' Kozma
32' Seung Bin
68' Doumbia
7' Cienciala
34' Kozma
37' Kovaľ
26' Foltyn
Sestavy
F. Rada – Chlumecký, Piroch, Doumbia, Kozma – Kovaľ (88. Ullman), Seung Bin (64. Krunert), D. Souček, Dancák – Hadaščok (81. Fábry), Buchvaldek (88. Fišl).
Na lavičce: Kinský, Ayong
Trenér: Roman Skuhravý
Pastornický – Celba, Habusta, Janoščín, Javůrek (85. Samiec) – Weber, Foltyn (85. Puchel) – Omasta, Zlatohlávek (58. Stáňa), Cienciala (85. Gáč) – Akulinin.
Na lavičce: Ciupa, Bolf
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Dubravský - Matoušek, Volf • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 412

Komentář

Třinec přijel na Julisku po úvodních třech kolech bez bodu a šanci získat první úlovek do druholigové tabulky zvýšil hned na začátku zápasu. U v 7. minutě se trefil Lukáš Cienciala po zaváhání domácí obrany.

Domácím se podařilo odpovědět o dalších sedm minut později, když se do míče opřel Daniel Kozma a s pomocí teče dostal míč do sítě. Pak se hra přece jen na chvíli zklidnila až do dalekonosné střely domácích, kterou musel Pastornický vyrážet na roh. Následně se ovšem dostal do brejku Kim Seung Bin a otočil vývoj skóre pro Duklu.

Po poločase se snažili hosté o srovnání skóre, jenže gólové šance měla naopak proti otevřenější obraně Dukla. Seung Bin hrozil dvakrát za sebou, ale vychytal ho skvělý Pastornický. Vstřelit branku se podařilo až Mohamedu Doumbiovi. 

Dukla dohrávala zbytek zápasu už s větším klidem daným dvoubrankovým vedením. Šanci stvrdit definitivně vítězství měl Koval, ale nepřekonal Pastornického. Hosté už se k většímu odporu nezmohli a naopak Chlumecký byl dalším z hráčů Dukly, který měl šanci se prosadit. Trefil ovšem tyč.