19.09.2020 | Daniel Ryl | Zápas

Hradec díky slepeným gólům připravil Žižkovu první porážku v sezoně

Foto: fkvz.cz
Praha – S devíti body vstupoval Žižkov do 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V utkání s taktéž stoprocentním Hradcem ovšem zaznamenal první bodovou ztrátu v sezoně, proti Východočechům nezískal ani bod. Po bezbrankové první půli se dvakrát prosadili hosté. Nejdřív Záviška a hned dvě minuty po něm Prekop. Hradec Králové zvítězil i ve čtvrtém zápase sezony.
bez branek
60' Záviška
63' Prekop
bez karet
bez karet
Sestavy
Švenger – Březina, Muleme (66. Tusjak), Pudil, Pázler (64. Auer) – D. Richter (84. Žežulka), Sixta, Skopec (64. Nabijev), Súkenník (84. Petrlák) – Urbanec, J. Diviš.
Na lavičce: Hrubeš, Řezáč
Trenér: Daniel Veselý
Vízek – Mejdr, Donát, Král, Urma – Soukeník (90+1. Samko), J. Rada – Záviška (79. Šípek), P. Dvořák, F. Novotný (88. Leibl) – Prekop (79. D. Procházka).
Na lavičce: Ottmar, Doležal
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Hocek - Mojžíš, Bureš • Stadion: Stadion SK Prosek • Diváci: 764

Komentář

Do boje o první místo tabulky vstoupili hosté aktivně, když už v úvodní minutě donutili zasáhnout Milana Švengera. Utkání si udrželo svižné tempo i v dalších minutách, leč bez výraznějších gólových šancí. Ofenzivní snahu obou mužstev narušovaly nepřesné kombinace, ale dalekonosná dělovka Isaace Mulemeho byla příjemným oživením.

Obě mužstva pokračovala v aktivní hře a dokázala, proč patří mezi favority nové sezony. Na výraznou gólovou šanci si však diváci počkali až do 39. minuty, kdy Pavel Dvořák na penaltovém puntíku neuspěl. O pár minut později pak Jakub Rada orazítkoval jen pravou tyč! Na vyrovnaném souboji, v němž měli více šancí hosté, nic nezměnil ani úvod druhého poločasu.

Šlágr kola se však lámal po hodině hry. Nejprve si našel centr Jan Záviška, který hlavou usměrnil míč do branky. O tři minuty později bylo v hloučku hostujících fanoušků veseleji, a to kvůli povedenému pasu Otty Urmy, s nímž naložil gólově Erik Prekop. Dvě trefy dali Votrokům klid na kopačky, zato domácí zjevně znervózněli.

Kombinaci Viktorie narušovaly fauly a nepřesnosti, zatímco Východočeši pozorně bránili vlastní polovinu a nikam nespěchali. V závěrečných minutách už se stav neměnil, proto míří Hradec Králové do čela tabulky s náskokem tří bodů právě na Žižkov.