26.09.2020 | Daniel Kinc | Zápas

Neporazitelnost Líšně v nové sezóně trvá, výhru s Vlašimí trefil Málek

Foto: sklisen.com
Brno – Fotbalisté brněnské Líšně pokračují ve velmi vydařeném vstupu do nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Proti Vlašimi přišla jediná branka už v úvodu utkání, kdy se prosadil líšeňský kapitán Jaroslav Málek. Vlašim měla po zbytek zápasu více ze hry, ovšem ani jedna ze šancí se především díky skvělému brankáři Veselému neujala. Domácí mají třetí výhru v sezóně, jsou nadále neporaženi a minimálně do zítřka se vyhoupli na druhé místo tabulky.
2' Málek
bez branek
33' Jeřábek
9' Janda
71' Broukal
Sestavy
Veselý – Jeřábek, Ševčík (C), Bednář – Kučera – Pašek (86. Minařík), Málek (77. Demeter), Krška (77. Matocha), Lutonský – Szotkowski (64. Machálek), Silný (86. Rolinek)
Na lavičce: Malecký, Šenk
Trenér: Leoš Kalvoda
Řehák – Broukal, Štochl, Zukal – Ruml, Průcha (77. Kozel), Blecha, Breda – Dias (86. Ogiomade) – Janda (C) (25. Vrána), Červenka (77. Firbacher)
Na lavičce: Vliegen, Zinhasović, Diamé
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Lerch – Vlasjuk, Dobrovolný • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 1120

Komentář

Vlašim kvůli několika předchozím odkladům čekal teprve druhý zápas sezóny. Líšeň držela neporazitelnost a do utkání doslova vlétla. Už po necelých dvou minutách hry se protáhl do vápna Lutonský a míč nadvakrát posunul na penaltu na Jaroslava Málka, který svou ránu pravačkou umístil krásně do šibenice – 1:0. Hosté po inkasované brance ožili a byli aktivnější. Blízko vyrovnání byl po rohovém kopu Broukal, v pádu ale prudký balón hlavou těsně minul.

Hra se poté srovnala a naše si diváci museli počkat. Po půlhodině dostali brněnští fotbalisté k dispozici přímý kop z hranice vápna, k němuž se postavil Krška, ovšem tvrdou ránu nasměroval jen do rukavic připraveného Řeháka. Z protiakce se připomněli také hosté, když z dálky vypálil Blecha, nicméně Veselý na jeho pokus viděl a prudký pokus dokázal vyrazit mimo tři tyče. Závěrečná patnáctiminutovka první půle přinesla spoustu nákopů a nepřesností, šance však nikoliv.  

Také druhá půle začala v podobném režimu, ani jeden z týmů se nedral vehementně dopředu. Po hodině hry si šanci připravila Vlašim a nebyla daleko od vyrovnání. Breda posadil krásný centr na hlavu nabíhajícího Vrány, ten ale zblízka zamířil o centimetry nad břevno líšeňské branky. Za čtyři minuty využil chyby v obraně Červenka, který postupoval zleva sám na Veselého, ten ale jeho nevýraznou střelu po zemi pohodlně lapil. Vlašim svůj tlak postupem času stupňovala.  

Hostům hodně pomohla pasáž, během níž vybojovali několik rohových kopů za sebou. Exekutor Dias to z jednoho z nich zkusil přímo na branku, povedlo se mu nachytat Veselého, ovšem jeden z domácích beků míč na čáře vyhlavičkoval a zabránil jasnému vyrovnání. V závěru se hosté pokoušeli vytvořit si tlak, ale domácí hru skvěle kouskovali a sbírali cenné fauly na útočné polovině. Nakonec ještě hosté měli přeci jen šanci vyrovnat. Štochl hlavičkoval vedle branky a v 90. minutě Breda svou hlavičku poslal přesně do rukavic Veselého, který tak nakonec udržel čisté konto.  

Líšeň v úvodních pěti duelech sezóny neprohrála a má bilanci tří výher a dvou remíz, Vlašim má jednu výhru a jednu porážku.