30.09.2020 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Poslední Třinec už není bez trenéra, Slezany převzal František Straka

Foto: mfkkarvina.cz
Třinec – Nového trenéra má momentálně poslední tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Třinec. Odvolaného Svatopluka Habance, pod nímž Slezané v úvodních čtyřech kolech nezískali ani bod, nahradil František Straka. Charismatický kouč podepsal pod Javorovým smlouvu do konce sezony, ve čtvrtek tam vedl první trénink.

Třinci se vstup do letošní sezony druhé nejvyšší soutěže nepovedl. Prohrál s Líšní, Varnsdorfem, pražskou Duklou i Jihlavou. Od Vysočiny navíc v sobotu schytal pětigólový výprask. Jednalo se o jeho dosud nejvyšší domácí porážku ve 21. století.

Neuspokojivé výsledky odnesl trenér Svatopluk Habanec. Vedení klubu jej odvolalo ještě v den vysoké porážky s Jihlavou. Habanec v Třinci působil od června 2019, v loňském ročníku ho ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE dovedl k záchraně.

S Františkem Strakou přichází na lavičku slezského celku bohaté trenérské zkušenosti. Dvaašedesátiletý rodák z Českých Budějovic si v minulosti prošel několika kluby FORTUNA:LIGY. Pražskou Spartou i Slavií, Teplicemi, Českými Budějovicemi, Plzní, Příbramí a Karvinou. V zahraničí udílel pokyny mimo jiné hráčům Slovanu Bratislava, Gdyně či Innsbrucku. Krátce vedl také českou reprezentaci, která pod jeho vedením v červnu 2009 zdolala v přátelském utkání Maltu (1:0).

„Díky dobrým vzájemným vztahům bylo naše jednání rychlé a korektní. S Františkem Strakou jsme se domluvili na spolupráci do konce letošní sezony, tedy do června příštího roku,“ citoval web fotbaltrinec.cz generálního manažera třineckého klubu Karla Kulu.

„František Straka je zkušený trenér, který dokáže zvládat krizové situace. Pevně věříme, že pro naše mužstvo bude tím správným impulsem a dokáže ho zvednout,“ doplnil Kula.

Soutěžní premiéra s Třincem čeká Straku v sobotu, kdy se Slezané představí na hřišti druhého týmu tabulky Viktorie Žižkov.