04.10.2020 | Petr Komárek | Zápas

Vedoucí Hradec ztratil na půdě nováčka, s Táborskem zachraňoval bod

Foto: fchk.cz
Tábor – Fotbalisté Hradce Králové nepotvrdili v utkání 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY roli velkých favoritů a pouze remizovali na hřišti Táborska 1:1. Nováček soutěže šel v 17. minutě po trefě Tolna do vedení. Votroci o sobě dali gólově vědět až po změně stran, v 66. minutě srovnával Urma. Na obrat ale lídr tabulky nedosáhl. Táborsko tak slaví teprve druhý letošní bod, stejně jako Hradec remizovalo podruhé v řadě.
17' Tolno
66' Urma
33' Provazník
40' Čapek
90' Kučera
33' Urma
39' Vlkanova
74' Jukl
90' Rada
Sestavy
Slávik – Navrátil, Provazník (59. Majka), M. Kučera, Havrda – P. Plachý (73. Vozihnoj), Tolno, Čapek (90+3. Penc), Dybala, Ndiaye (46. Boula) – Icha.
Na lavičce: Zadražil, Brabec, Schramhauser
Trenér: Sergejs Golubevs
Vízek – Král, Urma (80. F. Čech), Vlkanova, Prekop (50. Šípek) – Donát, P. Dvořák (80. Soukeník), Mejdr, J. Rada – Záviška (50. F. Novotný), Jukl.
Na lavičce: Ottmar, Procházka, Samko
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Rejžek – Váňa, Matoušek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 727

Komentář

První velkou šanci zápasu si vytvořili domácí. Ti ji ale zahodili, když jeden z fotbalistů z malého vápna mířil mimo Vízkovu branku. Příliš je to ovšem mrzet nemuselo. V sedmnácté minutě Vízek nezachytil balon směrující k zadní tyči, kde se do odryté brány trefil Emanuel Tolno. Nováček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY šel tak proti lídrovi tabulky překvapivě do vedení.

Jihočechy pak podržel jejich brankář Slávik, jenž zastavil únik jednoho z Královehradeckých. Ještě blíže vyrovnání byli Východočeši krátce po hodině hry. To zahrávali rohový kop, který skončil na tyči domácí svatyně. 

Svěřenci trenéra Frťaly se nicméně radovali hned vzápětí. V 65. minutě vystřelil Vlkanova, a i když Slávik jeho pokus dokázal zastavit, odražený míč dopravil do sítě Otto Urma. Slávik se sice ještě snažil soupeřovu šanci zneškodnit a na Urmovo zakončení si sáhl, ztrátě náskoku svého mužstva ale zabránit nezvládl.

Hradec poté mohl skóre i otočit. Z levé strany přiletěl nebezpečný centr, po kterém se sápal nabíhající Šípek. Ve skluzu však balon netrefil a ten se kousek vedle pravé tyče odkutálel do zámezí. 

Další možnosti už duel v Táboře nenabídl, Hradec Králové tak podruhé za sebou ve druhé nejvyšší soutěži remizoval. S Táborskem uhrál bod za výsledek 1:1.