08.11.2020 | Karel Jedlička | Zápas

Šlágr ve znamení přestřelky. Dukla neudržela náskok, s Jihlavou remizovala 3:3

Foto: fcvysocina.cz
Praha – Hodně zajímavý zápas se hrál v neděli dopoledne na Julisce. Ve šlágru 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zde Dukla hostila před kamerami České televize Jihlavu. Lépe vstoupili do střetnutí domácí, kteří po rychlých trefách Kozmy a Buchvaldka vedli už v 8. minutě 2:0. Vstup do druhé půle pak vyšel lépe pro změnu Vysočině, která dvěma slepenými trefami Smejkala a Arroya srovnala. V závěru vrátil Pražanům v 79. minutě vedení střídající Hadaščok, radost však vydržela svěřencům trenéra Skuhravého jen dvě minuty. Po nich podruhé vyrovnal hostující Křišťál a stanovil výsledek na konečných 3:3.
7' Kozma
8' Buchvaldek
79' Hadaščok
52' Smejkal
56' Arroyo
81' Křišťál
72' Doumbia
bez karet
Sestavy
F. Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Kovaľ (73. Lauko), Kim (61. Hadaščok), Kozma, Doumbia, Preisler (85. Krunert) – Buchvaldek (73. Fábry), Ugwu.
Na lavičce: Šťovíček, Fišl, Kozel
Trenér: Roman Skuhravý
Lancman – Vedral, Štefánek, T. Vlček, Horák – Lacko, Červ – Křišťál, Shudeiwa (65. Ševčík), Smejkal – Arroyo (90+2. Araujo-Wilson).
Na lavičce: Doležal, Klobása
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Machálek – Hock, Leška • Stadion: Stadion Juliska • Hráno bez diváků

Komentář

Prázdné tribuny, mlha a teplota těsně nad bodem mrazu. V nevlídných kulisách se po pětitýdenní pauze vrátili fotbalisté do práce a na góly nečekali dlouho.

V 7. minutě prodloužil Buchvaldkův roh hlavou Piroch a kapitán Dukly Daniel Kozma zblízka dotlačil míč do sítě. Za pouhých 78 vteřin sehráli Pražané nádhernou kombinaci, Doumbiovu křížnou přihrávku posunul Preisler zleva před bránu, kde byl sice u míče nejdříve hostující Křišťál, ale skluzem jen trefil nohu Lukáše Buchvaldka, od níž se odrazil do brány – 2:0.

Jihlavě dlouho scházela myšlenka a nedokázala se propracovat na dostřel. Naopak Buchvaldkův pokus o lob vystihl brankář Lancman a ve 39. minutě opět Buchvaldek po Doumbiově kolmici za obranu napálil břevno. Až pak přišly možnosti hostů, Červ po samostatné akci nepropálil Radu a Lacko odraženým míčem po standardce těsně přestřelil.

Z šaten se vrátili hosté nabuzení a oplatili Dukle slepené góly. Arroyovu přízemní přihrávku si v 52. minutě zasekl Tomáš Smejkal a z osmi metrů rozvlnil síť. Zanedlouho si oba vyměnili role, Smejkal prodloužil Shudeiwovu přihrávku na Luise Arroya a Ekvádorec ranou na zadní tyč vyrovnal.

Výsledek 2:2 jako by oběma exligovým mužstvům vyhovoval, změnila ho až 79. minuta. Výborný Doumbia se protáhl přes dva protihráče a adresoval Vojtěchu Hadaščokovi přesnou přihrávku do běhu, kterou domácí náhradník proměnil pod podrážkou bezmocného Lancmana.

Jenže ani toto vedení Dukla neudržela. Po rohovém kopu centroval opět Smejkal, který měl prsty ve všech jihlavských gólech, a nikým nehlídaný Vojtěch Křišťál na zadní tyči hlavou snadno vyrovnal.

Na výsledku už nic nezměnila ani křížná střela střídajícího Lauka v nastavení. Dukla potřetí za sebou ztratila body za remízu.

Ohlasy trenérů

Roman Skuhravý (FK Dukla Praha): "Zápas nám ukázal, jaký hráčský potenciál momentálně máme. Konečný výsledek není dán obratem Jihlavy, ale naší nepřesnou a pasivní hrou. Ve druhém poločase nám vypadli polaři, neměli jsme dobrou vzdálenost. Po našich autových vhazováních soupeř srovnal na 2:2. Zaslouženě jsme poté, i když z ojedinělé příležitosti, dali gól na 3:2. To už jsme si měli uhrát."

Aleš Křeček (FC Vysočina Jihlava): "Vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel, jsem s bodem spokojený. Dojeli jsme ve dvanácti hráčích do pole. Soupeř brzy vedl, dostali jsme rychlý gól a Dukla byla na koni. O přestávce jsme si řekli, že se s tím dá stále něco udělat. Ve druhém poločase jsme soupeře přimáčkli a srovnali. Pak jsme dostali gól, ale nevzdali jsme to. Myslím, že remíza je spravedlivá. Zasloužili jsme si zde dnes bodovat."