08.11.2020 | Tomáš Secký | Zápas

Vlašim vyhrála ve Varnsdorfu 2:0

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Závěrečný duel 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Varnsdorfem a Vlašimí dopadl lépe pro hostující celek. Středočeši se ve Varnsdorfu ujali vedení v 18. minutě po trefě Lucase Diase a ve druhém poločase přidali druhou pojišťující branku, o kterou se v 69. minutě postaral Marek Červenka.
bez branek
18' Dias
69' Červenka
29' Hasil
42' Zbrožek
71' Kouřil
78' Kubr
89' Lehoczki
59' Blecha
64' Průcha
79' Sváta
89' Červenka
Sestavy
Richter – Lehoczki, Kouřil, Hasil (46. Kubr), Heppner – Zbrožek, Bláha (82. Minsung), Kocourek, Rudnytskyy – Ondráček (78. Schön), Richter (65. Kubista).
Na lavičce: Novák, Pajkrt, Šimon
Trenér: David Oulehla
Řehák – Zukal, Svoboda, Kozel – Sváta, Průcha, Blecha, P. Breda – Dias (86. Zinhasovič), Červenka, Diamé (74. Firbacher).
Na lavičce: Vliegen, Ogiomade, Sklenička
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Dubravský – Novák, Hurych • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Větší chuť hrát po nucené koronavirové pauze ukázala Vlašim. Ta byla v úvodu utkání aktivnější a lépe kombinovala. První střela utkání ale přišla až v desáté minutě, kdy to z dálky zkusil Průcha, připravený Richter neměl se střelou žádný problém. Na druhé straně zahrozili domácí. Heppnera pokus však skončil mimo tři tyče. A tak platilo pravidlo – nedáš, dostaneš. Z nenápadné akce se do úniku mezi obránci dostal Lucas Dias, jenž přízemní střelou poslal svůj tým do vedení.

Ve zbytku první půle se již nic zásadního nestalo. Dvě standardní situace ze slibné vzdálenosti Varnsdorf nevyužil, do kabin se tak šlo lépe hostům.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hráči Davida Oulehly, trenéra Varnsdorfu. Ti prvních dvacet minut drželi míč na kopačkách, dostávali se na hranici pokutového území, ovšem k zakončení se nedostali. Na hřišti se od té doby také dost přiostřilo. Zákroky Blechy a Průchy ocenil hlavní sudí žlutou kartou.

Ale byla to opět Vlašim, která udeřila. V 68. minutě se hosté dostali do rychlého protiútoku a po skrumáži před brankou se prosadil Marek Červenka, který upravil na konečných 2:0 pro Vlašim. V samotném závěru utkání mohl zvýšit ještě Firbacher, který mířil na zadní tyč, Richter ale jeho pokus tak tak vytáhl na roh.

Varnsdorf je po sedmi kolech desátý se sedmi body, Vlašim poskočila na osmé místo, taktéž se sedmi body.