12.11.2020 | Igor Mainka | Zápas

Třinec má první bod, v divoké přestřelce remizoval s Vlašimí

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince získali v odložené dohrávce 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY svůj první letošní bod, když remizovali na domácím stadionu 3:3 s Vlašimí. Slezané v úvodním dějství dvakrát vedli, hosté ale výsledek po změně stran otočili, a tak nakonec svěřenci trenéra Františka Straky zachraňovali alespoň bod. Díky němu se v tabulce posunuli na třinácté místo, kde jsou o skóre před Vyšehradem. Vlašim v ligové soutěži neprohrála potřetí v řadě a je sedmá.
18' Habusta
32' Javůrek (pen)
75' Akulinin
23' Červenka
45' Broukal
51' Kozel
22' Attah
29' Javůrek
56' Hýbl
85' Gáč
49' Svoboda
Sestavy
Pastornický – Celba (64. Bolf), Ngimbi (57. Cienciala), Janoščín, Hýbl (76. Gáč) – R. Vaněk I., Habusta – Weber, Stáňa (57. Akulinin), Javůrek – Attah (76. Zlatohlávek).
Na lavičce: Ciupa, Steinhübel
Trenér: František Straka
Řehák – Daniel Kozel, Sváta, Zukal, Broukal, V. Svoboda – Průcha, Blecha, Dias (75. Zinhasović) – Červenka, Diamé (64. Firbacher).
Na lavičce: Vliegen, Ogiomade, Sklenička
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Denev – Melichar, Vejtasa • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Týmy Třince a Vlašimi využily reprezentační přestávku k dohrávce odloženého utkání třetího kolo. Úvodní hvizd rozhodčího padl až na čtvrtý pokus, předchozí tři termíny zrušila koronavirová nákaza nebo nepřístupnost dálnice.

Utkání nenabídlo příliš atraktivní podívanou, přestože padlo šest gólů. Spoustu nepřesností kazilo dojem ze zápasu. Výjimkou bylo několik povedených akcí, svůj um ukázal především vlašimský Dias, který jako první zaměstnal brankáře soupeře. V 10. minutě vystřelil k levé tyči, gólman Pastornický se natáhl a balón vyrazil vedle brány.

Třinečtí byli ve své první příležitosti úspěšnější. Přímý kop Javůrka našel hlavu Jakuba Habusty a ten svým druhým gólem v sezóně otevřel skóre.

Radost Slezanů z náskoku nevydržela dlouho. O pět minut později přízemní centr Průchy z levé strany Diamé zpracoval pro Marka Červenku, který tísněný soupeřem dokázal kopnout míč za záda Pastornického.

Třinec poslala na koně penaltová situace. Vlašimský obránce nezareagoval na hlavičkujícího Stáňu a míč zasáhl v pokutovém území rukou. Penaltu vzal na sebe Jan Javůrek a střelou do pravé poloviny brány naklonil misky vah na třineckou stranu.

První půle nakonec skončila zaslouženou remízou. Průcha adresoval přímý kop před malé vápno, kam si naběhl David Broukal a hlavou vyrovnal na 2:2. Pastornický se právem zlobil na své spoluhráče.

Ještě hůř bylo pro družinu trenéra Straky šest minut po začátku druhé půle. Svoboda lehce proběhl s míčem kolem třineckých hráčů a přihrávkou na zadní tyč vybídl ke skórování Daniela Kozla. Syn trenéra Baníku Ostrava nabídky nepohrdl a Vlašim poprvé v zápase vedla.

Domácí šlápli do pedálů a zkusili zápas otočit. Po hodině hry Attahovu hlavičku zneškodnil brankář Řehák. Na druhé straně se snažil využít otevřené obrany Dias, ale ani on neuspěl. Z gólu se radoval až střídající Leonid Akulinin. Ukrajinský dlouhán hlavou umístil rohový kop Vaňka do vlašimské brány.

Stejný hráč mohl o minutu později poslat Třinec znovu do vedení, ale krásný balón na zadní tyč usměrnil hlavou jen do reklamních panelů vedle levé konstrukce brány. Vlašim tak popáté v řadě odjela z nejvýchodnějšího profesionálního klubu s bodovým přírůstkem.