22.11.2020 | Karel Jedlička | Zápas

Žižkov pod novým trenérem zabral, Líšeň rozebral třemi brankami

Foto: Ema Bartalská
Praha - Lepší obnovenou premiéru si trenér Viktorie Žižkov David Vavruška ani přát nemohl. V souboji s rozjetou Líšní Žižkovští předvedli skvělý výkon, brněnského soupeře porazili 3:1! Již v první půli poslal domácí celek do vedení Batioja, krátce po pauze Viktoria zlomila odpor soupeře dvěma slepenými góly Urbance a Zoubeleho. Hosté již zvládli pouze korigovat výsledek z pokutového kopu po trefě Málka. Po výhře se na Líšeň v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dotáhla, ještě s Prostějovem se společně dělí o druhou příčku.
15' Quintero Batioja
48' Urbanec
49' Zoubele
65' Málek (pen)
64' Muleme
59' Silný
84' Málek
89' Bednář
Sestavy
Švenger – Urbanec, Pudil, Žežulka, Muleme – Skopec (71. Sixta), Súkenník – Diviš, Richter, Zoubele (77. Auer) – Batioja (88. Nabijev).
Na lavičce: Hrubeš, Březina, Řezáč, Mashike Sukisa
Trenér: David Vavruška
Veselý – Jeřábek, Ševčík, Bednář – Pašek, Matocha (80. Minařík), Kučera, Málek, Lutonský – Silný (80. Machálek), Szotkowski (55. Krška).
Na lavičce: Vítek, Rolinek, Demeter, Fall
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Hrubeš - Kotalík, Ratajová • Stadion: Stadion SK Prosek • Hráno bez diváků

Komentář

V prvním poločase Žižkov zúročil skvělou pětiminutovku mezi 10. a 15. minutou. Dvakrát zachránil hosty brankář Vlastimil Veselý: po Batiojově šajtli do uličky vychytal křížnou střelu Zoubeleho a poté jednou rukou vyškrábl i přízemní střelu ekvádorského útočníka. Když však Divišův centr smolně na bližší tyči propadl mezi nohama líšeňského kapitána Ševčíka, uklidil míč do sítě ze tří kroků právě Augusto Quintero Batioja.

Po zbytek poločasu domácí jen udržovali náskok, hostům chyběla v koncovce lepší kontrola míče a vůbec neohrozili bránu. Z šaten se vrátili domácí pořádně nabuzení a rychle rozhodli zápas. Nejprve si oběhl obránce Jaroslav Diviš a jeho ránu z úhlu vyrazil vylákaný Veselý jen před Jakuba Urbance, který z malého vápna snadno doklepl do opuštěné brány. Ve 49. minutě pak přesný přízemní centr nejlepšího střelce Viktorky prvním dotykem umístil do sítě Lukáš Zoubele. Všechny tři žižkovské góly tedy měly stejného asistenta a všechny shodně padly z malého pokutového území.

V 64. minutě pomohl Líšni ugandský reprezentant Muleme, který fauloval Paška a z penalty snížil Jaroslav Málek na 3:1. Žádný signál k náporu Moravanů to ale nebyl. Naopak Vlastimil Veselý pak podržel hosty při samostatném nájezdu a lobu Zoubeleho i Urbancově trestném kopu k tyči. Líšeň se vybičovala až v úplném závěru zápasu: Milan Švenger vyškrábl Málkův krátký roh a Pašek prudce hlavičkoval Krškův centr těsně vedle. 

Vítězové předstihli poražené o skóre a vystřídali je na druhém místě tabulky.