25.11.2020 | Milan Huppert | Zápas

Žižkov zvítězil ve Varnsdorfu 3:1, rozhodl už v úvodních deseti minutách

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Varnsdorf – Fotbalisté Žižkova zvítězili i ve druhém utkání pod vedením dočasného trenéra Davida Vavrušky. Po předchozí výhře nad Líšní 3:1 tentokrát uspěli v 9. kole ve Varnsdorfu po výsledku 3:1. Pražané prožili skvělý vstup do zápasu, už v 7. minutě se prosadil David Skopec a o tři minuty později zvyšoval vedení David Sixta. V 25. minutě pak přidal třetí zásah Jaroslav Diviš. Ve druhém poločase už jen došlo ke snížení ze strany domácích, když se prosadil Pavlo Rudnytskyy.
69' Rudnytskyy
8' Skopec
11' Sixta
26' Diviš
53' Kocourek
90' Bláha
71' Urbanec
Sestavy
A. Richter – Kouřil, Heppner, Hasil, Kubista – Bláha, Kubr (73. Šimon), Lehoczki, Rudnytskyy – Kocourek (58. Ondráček), Schön (80. Novák).
Na lavičce: Vaňák, Minsung, Richter
Trenér: David Oulehla
Švenger – Urbanec, Žežulka, Pudil, Muleme – Sixta (54. D. Richter), Súkenník, Skopec, Diviš (63. Batioja) – Mashike (63. Zoubele), Nabijev (86. Bezdička).
Na lavičce: Hrubeš, Březina, Řezáč
Trenér: David Vavruška
Rozhodčí: Hocek – Poživil, Váňa • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Žižkov byl před utkáním v roli papírového favorita a na hřišti to potvrzoval od úvodního hvizdu. V 8. minutě rozradostnil hrstku fanoušků stojících mimo areál David Skopec, o tři minuty později ještě zvýraznil vedení pražského mužstva povedenou trefou David Sixta.

Svěřenci nového dočasného trenéra Vavrušky nepolevili, vypracovali si další příležitosti a po necelé půl hodině hry vedli už tříbrankovým rozdílem zásluhou gólu Jaroslava Diviše, který se s celkovými šesti zásahy dělí o pozici nejlepšího střelce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY společně s líšeňským Málkem.

Žižkov v prvním poločase držel po většinu času míč na svých kopačkách, dominoval a domácí prakticky k ničemu nepouštěl. Varnsdorf ale přece jen mohl udeřit v samotném závěru úvodního dějství, avšak po zmatku v pokutovém území vykopl střelu z brankové čáry pozorný Súkenník.

Ve druhém poločase byli domácí o něco nebezpečnější než v první půli a dokonce se dočkali kýženého snížení. Bláha vyslal do úniku kapitána Pavla Rudnytskyyho, který propálil vyběhnuvšího Švengera pod tělem. Zbývající průběh si ovšem favorit zápasu pohlídal, a naopak mohl sám udeřit počtvrté – v nastavení ale střídající Bezdička tváří v tvář Richterovi neuspěl. Žižkov si tak po výhře 3:1 připsal zisk dalších tří bodů pod vedením nového trenéra Vavrušky.