28.11.2020 | Josef Janda | Zápas

Táborsko prohrálo zápas opět v závěru, Líšeň uspěla díky vlastnímu gólu

Foto: sklisen.com
Tábor – Utkání 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Táborskem a Líšní přineslo v první půli větší aktivitu Líšně, po přestávce si více s míčem užilo naopak Táborsko. Domácí hráli do posledních minut na vítězství, nakonec ale přišli i o bezbrankovou remízu. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby si Jakub Navrátil srazil do vlastní branky centrovaný míč a Táborsko potřetí v řadě prohrálo gólem ze závěru zápasu. Líšeň si odvezla do Brna tři body za vítězství 1:0.
bez branek
86' Navrátil (vl)
17' Penc
79' Boula
30' Silný
Sestavy
Slávik – Dybala, Havrda (63. Plachý), Navrátil, Penc – Kučera, Ndiaye, Vozihnoj (70. Majka), Boula (87. Musiol) – Tolno, Čapek
Na lavičce: Zadražil, Brabec, Icha, Schramhauser
Trenér: Sergejs Golubevs
Veselý – Ševčík, Jeřábek, Krška (89. Šenk), Kučera – Lutonský, Málek, Pašek, Matocha (76. Minařík) – Machálek (65. Rolinek), Silný (65. Szotkowski)
Na lavičce: Vítek, Bednář, Demeter
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Matějček – Antoníček, Lakomý • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Hosté se dostali do šance hned ve 3. minutě. Jaroslav Málek dostal na střed luxusní nahrávku a jeho pokus z prostoru před vápnem skončil jen těsně mimo branku. Líšeňští měli drobnou herní převahu, nicméně do další šance se dlouho nemohli dostat. Po dvaceti minutách Machálek našel Silného v náběhu za obranu a gólman Slávik situaci skvěle vyřešil.

Domácí přinutili Veselého k prvnímu zákroku až deset minut před poločasem. Boula vyslal pokus ze středu hřiště a gólman Líšně musel po balonu povyskočit. Nedlouho poté zavařili domácí Veselému natolik, že už se zdálo, že padne gól. Hosté však největší šanci Táborska nakonec přežili bez následků.   

Domácí byli ve druhém poločase už více aktivní a po akcích Vozihnoje a Kučery neměli ke gólu daleko. Zejména Kučerova rána pořádně Veselého protáhla, když střelu k tyči vyrážel do bezpečí. Dvacet minut před koncem zahrávali Jihočeši po ruce jednoho z hostů standardku jen několik kroků před vápnem, Kučera ale poslal míč nad branku.  

Aktivní Táborsko vytvářelo další nadějné pozice, nicméně nakonec odešlo z hřiště s prázdnou. V 86. minutě zatáhl Jaroslav Málek po pravé straně míč a jeho centr si srazil nešťastně domácí kapitán Jakub Navrátil do vlastní branky. 

Líšeň vyhrála díky této akci 1:0 a připsala si druhou venkovní výhru v sezoně. Táborsko prohrálo potřetí v řadě a je stále na sestupové pozici.