28.11.2020 | Karel Jedlička | Zápas

Vyšehrad se druhého bodu v sezóně nedočkal, vlašimský obrat dokonal Kozel

Foto: Martina Klánová (slavojvysehrad.cz)
Praha – Klub z Vyšehradu se v letošní sezóně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zatím extrémně trápí. V devíti zápasech totiž vybojoval jediný bod a vstřelil pouhé tři branky. Proti sedmé Vlašimi se ale Pražané nečekaně osmělili. Už ve 12. minutě na Strahově skóroval krásnou hlavičkou Tomáš Košút. Naděje na první vyšehradskou výhru ale trvala jen do 68. minuty, za Vlašim vyrovnal hlavou Adama Diamé. Tlak hostů navíc teprve vrcholil. V 88. minutě totiž převahu Vlašimi potvrdil Daniel Kozel. Vyšehrad tak na zvrat výsledkové letargie musí čekat dál.
12' Košút
68' Diamé
88' Kozel
22' Černý
64' Blecha
Sestavy
Babka – Čejka, Šandera, Dočekal, Košút – Januška (69. Kříž), Alexandr, Drobílek, Černý (72. Vaněk), Kubala – Králíček (83. Vandas)
Na lavičce: Otáhal, Burda, Vejvar, Vojta
Trenér: Michal Zach
Vliegen – Sváta, Štochl, Broukal – Vrána (60. Kozel), Blecha, Průcha, Svoboda – Janda (60. Ogiomade), Dias (90.+1 Firbacher), Červenka (56. Diamé)
Na lavičce: Řehák, Zukal, Zinhasović
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Cieslar – Mojžíš, Hurych • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Hráno bez diváků

Komentář

V „derby starých pověstí“ domácí Šemíci pozorně bránili a nepouštěli Blanické rytíře do zakončení. Naopak vlašimskou obranu provětral Alexandr průnikem, zakončeným po zemi těsně vedle. Ve 12. minutě udeřil Vyšehrad z prvního rohu. Šanderův opakovaný centr hlavičkoval do sítě Tomáš Košút.

Hosté se nadechli k náporu až v závěru poločasu, kdy během pěti minut kopali pět rohů a Jandovu hlavičku vyškrábl skvělým zákrokem osmnáctiletý Babka. Vzápětí mohl naopak zvýraznit náskok po rychlé kombinaci s Drobílkem a Januškou domácí Králíček, jehož střelu vyrážel Vliegen hrudí. 

Po přestávce už na podobnou příležitost mohl Vyšehrad jen vzpomínat. Po nehezké čtvrthodině vytahoval Babka robinzonádou krásnou střelu Brazilce Diase po Svobodově sklepnutí. Trenér Šmejkal měl pak šťastnou ruku se střídáními a v 68. minutě Kozlův centr z pravého křídla proměnil prudkou hlavičkou zblízka Senegalec Adama Diamé

Závěr patřil Vlašimi, domácí se bránili jen s pomocí spousty faulů a v 88. minutě kapitulovali po rychle rozehraném rohu. Střelu Daniela Kozla jeden z beků tečoval do protipohybu bezmocného brankáře a vypukla obrovská radost ve vlašimském táboře. V závěru běžel na standardku z 18 metrů přes celé hřiště i Babka, jenže přímý kop útočným faulem Šemíků. 

Vlašim uspěla na vyšehradské půdě ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE poprvé po dvou porážkách se shodným skóre 1:2. Tentokrát stejným poměrem, jen v obráceném gardu.