02.12.2020 | Petr Komárek | Zápas

Strakův Třinec přišel o dvougólové vedení, s Chrudimí bere remízu

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince vedli v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Chrudimí v 19. minutě už 2:0 díky Akulininovi a Celbovi, jenže hosté ještě do poločasu srovnali. Nejdříve snížil Mužík, na toho navázal Rybička. Ve druhém poločase branka nepadla a zápas skončil remízou 2:2. Třinec bodoval pošesté za sebou, o polovinu kratší je bodová série Chrudimi.
10' Akulinin
19' Celba
24' Mužík (pen)
40' Rybička
23' Ngimbi
56' Akulinin
75' Habusta
75' Straka (trenér)
61' Drahoš
90' Rybička
Sestavy
Pastornický – Celba (85. Bolf), Gáč, Ngimbi (46. Weber), Hýbl – R. Vaněk I., Habusta – Stáňa (64. Zlatohlávek), Samiec (74. Attah), Cienciala – Akulinin.
Na lavičce: Ciupa, Puchel, Steinhübel
Trenér: František Straka
Mrázek – D. Hašek, Drahoš, Krištof, Hlavsa – Trávníček (87. Kang-hjon), Kesner (79. Fofana), D. Breda, Sokol – Mužík (90+3. T. Dostálek), Rybička.
Na lavičce: Zíma, Havlena, Nikodem, Látal
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Matějček – Poživil, Volf • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Třinec začal zostra a ve druhé minutě předvedl nebezpečný protiútok. Na jeho konci byl Akulinin, který zakončoval ve skluzu, u levé tyče však mířil mimo. Po deseti minutách od úvodního hvizdu rozhodčího Matějčka už si vysoký ukrajinský útočník ve službách slezského klubu počínal daleko lépe. Leonid Akulinin sice vystřelil ze stojné nohy, ovšem právě tím zmátl celou hostující obranu, včetně brankáře Mrázka. Míč po jeho křížném pokusu skončil za vzdálenější tyčí a domácí vedli.

Na konci úvodní čtvrthodiny se dopředu hnal chrudimský Rybička, balon před ním efektními i efektivními nůžkami odkopl francouzský bek Třince Ngimbi, který byl posledním bránícím hráčem před brankou Pastornického. V devatenácté minutě domácí tým svůj náskok zdvojnásobil. Centr z rohového kopu prodloužil jeden ze spoluhráčů na Josefa Celbu, který po zemi poslal míč do sítě.

Vedení 2:0 ale Třinci dlouho nevydrželo. Stoper Ngimbi ve vápně fauloval kapitána hostů Kesnera, obdržel žlutou kartu a Chrudim kopala penaltu. Ladislav Mužík se rozhodl pro přízemní pokus a nemýlil se. Zakončil na opačnou stranu, než skočil Pastornický. Východočeši pak vyprodukovali dva nevyzpytatelné pasy, které Třinečtí dokázali odvrátit. Pět minut před koncem prvního poločasu se nicméně Chrudimi podařilo vyrovnat. Na Mužíkovu přihrávku si do šestnáctky naběhl Petr Rybička a překonal domácího brankáře.

Po hodině hry zkusil Breda vysunout za obranu Sokola, jenž nabral rychlost. Pastornický ovšem předvedl pohotovou reakci a míč před hostujícím záložníkem chytil. Slezané zahrozili z rohu, a to pořádně. Akulinin střílel z otočky a trefil břevno Mrázkovy brány. Horní tyč pomohla i domácím, po standardce ji orazítkoval Trávníček. Svěřenci trenéra Straky mohli ještě v nastavení druhé půle strhnout výsledek na svou stranu. Střídající nigérijský forvard Attah ale po centru dalšího hráče z lavičky Bolfa do odkryté brány neskóroval. Třinec tak remizoval s Chrudimí 2:2.