02.12.2020 | Daniel Ryl | Zápas

Šlágr kola bez vítěze, Dukla s Hradcem jen remizovala

Foto: David Lejček (fkdukla.cz)
Praha – Ve šlágru středečního 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítal vedoucí Hradec Králové na hřiště Dukly, která v první půli pálila své šance. Votroci v úvodu druhého dějství odskočili trefou Daniela Vašulína, ale domácí i díky povedeným střídáním zabrali a do konce utkání stihli vyrovnat přesnou hlavičkou Jiřího Pirocha.
76' Piroch
50' Vašulín
13' Krunert
17' Ayong
50' Fišl
15' Urma
23' Mejdr
50' Vašulín
Sestavy
F. Rada – Ayong (65. Kovernikov), Piroch, Fišl (78. Hadaščok) – D. Souček, Dancák, Kozma, Preisler (65. Ugwu) – Doumbia – Fábry, Krunert (46. Kim).
Na lavičce: Kinský, Buchvaldek, Kovaľ
Trenér: Roman Skuhravý
Ottmar – Donát, J. Král, Leibl – Mejdr, Kodeš, Soukeník (65. Kateřiňák), Urma (90. F. Novotný) – Vlkanova (80. F. Čech), P. Dvořák, Vašulín (80. Prekop).
Na lavičce: Mach, Samko, Záviška
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Ardeleanu – Hock, Vodrážka • Stadion: Stadion Juliska • Hráno bez diváků

Komentář

Už v úvodní minutě zápasu prověřil brankáře Ottmara střelou z pravé strany domácí Kozma, zatímco na konci první desetiminutovky neuspěl na druhé straně Vlkanova. 

Atraktivní utkání přinášelo více soubojů a karet na obou stranách, šance však měla jen Dukla. Dvakrát během šesti minut měl gólovou šanci Fábry, jenž v obou případech pálil těsně nad branku.

Do konce prvního poločasu už ani jeden tým neskóroval, proto domácí udělali změnu a do druhé půle poslali čerstvého Kima, což se ukázalo jako správný krok.

Už po čtyřech minutách sice Daniel Vašulín skvělou akcí ve vápně otevřel skóre, pak se ale Dukla dostala do šance, když Kim uvolnil Preislera, jenž tváří v tvář Ottmarovi neuspěl.

Pražané se i díky zvýšené ofenzivní aktivitě, kterou řídil zejména střídající Kim, dočkali vyrovnání. Jiří Piroch napravil své zaváhání u inkasované branky, když si ve vápně vyskočil na parádní centr Kozmy, po němž usměrnil míč k pravé tyči. 

V závěrečných minutách Dukla dominovala, ale další šance nepřišly, proto se oba týmy rozešly smírně. Hradec Králové nevyhrál podruhé v řadě, přesto nadále zůstává s dvoubodovým náskokem před druhou Líšní na čele tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Dukla klesla na devátou příčku.

Ohlasy trenérů

Roman Skuhravý (FK Dukla Praha): „Dnes to bylo hodně bojovné utkání. Myslím si, že v zápase na nás byla vidět touha uspět. V prvním poločase jsme promarnili dvě tisíciprocentní šance a pak se stalo to, co jsme nechtěli. Z jednoduché situace jsme inkasovali. Na druhou stranu si vážím, že jsme se o výsledek poprali s takto kvalitním soupeřem. Zápas jsme odpracovali, bohužel jsme v závěru neproměnili další dvě příležitosti. Kdyby ale kluci proměňovali všechno, nejsou v Dukle Praha.“

Zdenko Frťala (FC Hradec Králové): „Bod bereme. Domácí měli v první půli dvě stoprocentní šance. Přečkali jsme je. I když jsme šli do vedení, všichni viděli, že to bylo ubojované utkání. Za bod jsme proto rádi. Dukla přehrává soupeře pravidelně, trpí ale na neproměňování šancí. Z jejich tlaku jsme mohli vytěžit nějaký rychlý protiútok, ale nestalo se. Bod je pro nás každopádně cenný. Teď musíme zvládnout poslední podzimní utkání.