05.12.2020 | Karel Jedlička | Zápas

Remíza z kategorie last minute: Žižkov v poslední minutě odvrátil porážku s Jihlavou

Foto: fkvz.cz
Praha – Žižkov, jeden z adeptů na postup do nejvyšší soutěže, byl v závěrečním podzimním kole velmi blízko třetí porážce v řadě. S Jihlavou od 77. minuty prohrával 0:1, ale aspoň bod Pražanům vystřelil gólem v 90. minutě Elvis Mashike Sukisa.
90' Mashike Sukisa
77' Smejkal
15' Březina
20' Pudil
40' Quintero Batioja
80' Skopec
90' Mashike Sukisa
15' Shudeiwa
Sestavy
Švenger – Řezáč, Březina, Pudil, Muleme – Skopec (87. Žežulka), Súkenník – Diviš (67. Auer), Richter (46. Nabijev), Zoubele (78. Mashike) – Batioja.
Na lavičce: Soukup, Tusjak, Petrlák
Trenér: David Vavruška
Číž – Křišťál, Štefánek, Vlček, Horák (62. Svoboda) – Červ (58. Tureček), Lacko – Arroyo, Shudeiwa (76. Klobása), Smejkal – Vedral.
Na lavičce: Jágrik, Pojezný, Křivánek, Araujo-Wilson
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Ardeleanu – Blažej, Vodrážka • Stadion: Stadion SK Prosek • Hráno bez diváků

Komentář

Zápas měl od začátku pod kontrolou Žižkov. Hned ve 2. minutě likvidoval z brankové čáry nebezpečný závar před Súkenníkem domácí Křišťál. Počáteční nápor Pražanů zvolna vyprchal, v závěru první půlhodiny přesto měli dvojnásobnou tutovku. Exjihlavský Batioja zblízka trefil jen brankáře Číže, prudká Súkenníkova dorážka pak skončila na tyči.

Za hosty zahrozil až Smejkal, který protáhl Švengera z trestného kopu. Naopak v nastavení rozvlnil na druhé straně nejlepší žižkovský střelec Jaroslav Diviš skluzem jen boční síť.

Po přestávce oživil domácí hru Nabijev, ale šancí bylo k vidění pod podzimním sluníčkem celkově méně. První střela Vysočiny z kopačky Tomáše Smejkala skončila rovnou v síti, což domácí vyburcovalo k zoufalému tlaku. Hlavičku střídajícího Auera vyškraboval Lumír Číž skvěle na roh, po něm vychytal na čáře i Súkenníka. Když už se zdálo, že se na Vysočinu povezou všechny body, zaúřadoval další z náhradníků Elvis Mashike Sukisa.

V doslova posledních vteřinách řádné hrací doby se po Auerově hlavičkovém přiťuknutí dostal za obranu, zblízka sice nastřelil jen Čížovy nohy, ale odražený míč nabral neuvěřitelnou rotaci a po odskoku se stočil zpátky do brány za zoufale se natahující jihlavskou trojicí.

Nastavení již na remíze nic nezměnilo, oba exligisté přezimují blízko středu tabulky.