04.03.2021 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Mladý a perspektivní tým má klidně na čtrnáct výher, zní před jarem z Jihlavy

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Cíle fotbalistů Jihlavy se nemění. Klub z Vysočiny chce v jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhrát co nejvíce zápasů. Podle sportovního ředitele a člena představenstva Lukáše Vaculíka bude Vysočina silnější, než byla na podzim. „Hráče vidím ve všech zápasech i v rámci množství tréninků. Věřím, že za uplynulý půlrok udělali další krok kupředu,“ uvedl na tiskové konferenci před startem druholigového jara.

Jihlava po podzimu figuruje v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na desátém místě. Ve dvanácti utkáních nasbírala patnáct bodů za čtyři výhry a tři remízy. Pětkrát Horáci prohráli. „Na jaře chceme hrát atraktivní fotbal, vždy útočit na vítězství a neustále zlepšovat výkonnost hráčů. Jsme přesvědčeni, že současný velmi mladý a perspektivní tým má na to, aby klidně vyhrál všech čtrnáct nadcházejících zápasů,“ prohlásil Vaculík. „Na druhou stranu si uvědomujeme, že se nám může stát to stejné jako na podzim, tedy že může přijít i série horších výsledků,“ připustil zároveň.

V mužstvu Vysočiny se podle jeho slov zvýšila konkurence. Týká se to především zálohy a útoku. „Stačilo v přípravě sledovat naši sestavu. Začínali Klobása, Ritter, Ševčík, Selnar a duel s minimálním dopadem na kvalitu dohrávali Arroyo, Peřina, Shudeiwa, Vedral. A to scházeli Patrák a Araujo-Wilson. Konkurence a tlak na místa v sestavě má na vývoj hráčů rozhodně příznivý vliv,“ konstatoval sedmatřicetiletý člen vedení jihlavského klubu.

Na pomezí Čech a Moravy se v zimní přestávce vrátil brankář Vejmola, kterému vypršelo hostování v norském Haugesundu. Trenér Aleš Křeček řekl, že jeho nasazení do sestavy je rozhodně jednou z variant. „Brankáře máme vyrovnané a v přípravě se vystřídali rovným dílem. Konečné slovo bude mít v tomto ohledu trenér brankářů Juraj Šimurka. Já v sestavě mám dva až tři otazníky směrem k prvnímu mistráku proti Vyšehradu,“ sdělil klubovému webu.

Do jarní části F:NL vstoupí Vysočina pátečním domácím zápasem proti vyšehradskému Slavoji. „Nepochybně půjde o důležitý duel,“ poznamenal Lukáš Vaculík. Pro oba celky se bude jednat o první soutěžní utkání od 5. prosince. Vyšehrad je v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poslední, na Jihlavu ztrácí jedenáct bodů. „Nad posledním týmem tabulky chceme vyhrát. Stejnou touhu bychom ale měli, i kdyby nás v pátek čekal Hradec Králové. Zvlášť, když se nám na podzim nedařilo na našem stadionu vyhrávat. Chci věřit tomu, že se nám z něj na jaře zase podaří udělat nedobytnou tvrz,“ komentoval sportovní ředitel a člen představenstva Vaculík.