06.03.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Líšeň zlomila Hradec v souboji o čelo a vede tabulku

Foto: sklisen.com
Brno – Fotbalisté Líšně ve 13. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Hradcem 2:1. Hned na úvod jara byl v Brně na programu šlágr kola, domácí do něj vstoupili skvěle a už po šesti minutách se ujali vedení díky Lutonskému. Poté přežili šance votroků a do kabiny tak odcházeli s těsným náskokem, zkraje druhé půle ale favorit přeci jen vyrovnal díky Prekopovi. Další tlak Brňané ustáli a bojovný výkon korunovali dvacet minut před koncem, kdy tři body a prozatimní první místo v tabulce trefil nejlepší střelec soutěže Málek.
7' Lutonský
70' Málek
49' Prekop
56' Silný
62' Kučera
82' Krška
56' Prekop
69' Kateřiňák
89' Čech
Sestavy
Veselý – Jeřábek, Otrísal, O. Ševčík, Lutonský – Kučera – Pašek, Málek, Matocha (85. Demeter), Krška (90+3. Fall) – Silný (76. Zikl).
Na lavičce: Vítek, Minařík, Šteigl, Szotkowski
Trenér: Leoš Kalvoda
Vízek – Mejdr, F. Čech, Donát, F. Novotný (74. Záviška) – Kateřiňák (74. Samko), Kodeš – Prekop, P. Dvořák, Vlkanova – Vašulín.
Na lavičce: Ottmar, Soukeník, Doležal
Rozhodčí: K. Hrubeš – Melichar, Váňa • Stadion: Areál SK Líšeň • Hráno bez diváků

Komentář

Domácí fotbalisté do úvodního jarního vystoupení vstoupili skvěle a už na konci šesté minuty se ujali vedení. Na prudký centr Paška z pravé strany si naskočil Milan Lutonský a prudkou hlavičkou nasměroval míč přesně k tyči – 1:0. Po čtvrthodině mohlo být srovnáno, když se za dlouhým nákopem vydal Vašulín, přesprintoval obránce a nakonec si obhodil i vyběhnutého brankáře Veselého, zakončit ale nedokázal.

Na druhé straně poté zahrozili opět domácí, kdy brankáři Vízkovi nadělal pořádné starosti centr z rohu od Matochy, nakonec ale celou situaci ve spolupráci s obránci zažehnal. Blízko vyrovnání byli hosté opět na konci 20. minuty, kdy přetažený centr Novotného našel na zadní tyči nehlídaného Prekopa, nejlepší střelec votroků však z voleje křížem branku v tutovce minul. Jako poslední v první půli zahrozil po půlhodině domácí obránce Jeřábek, jeho rána z hranice vápna však mířila nad. Hosté byli ve zbytku půle aktivnější, větší šanci si však nevypracovali.  

Hosté do druhé půle vstoupili opět aktivně, ale brzy mohli prohrávat o dva zásahy. Pašek vyhrál hlavičku a míč prodloužil do běhu Silnému, ten však osamocen před Vízkem neuspěl. A jak to tak bývá, přišel gól na druhé straně. Domácí si nepokryli míč z autového vhazování, který propadl až ke Dvořákovi, jenž sice ve velké šanci trefil tyč, balón se však příhodně odrazil k Eriku Prekopovi, a ten bez potíží srovnal – 1:1.   

"Votroci" poté byli opět aktivnější a chtěli završit obrat, šance si však nevytvářeli. Udeřit naopak mohl znovu Lutonský, tentokrát ale z hranice vápna pálil těsně vedle tyče. Klíčový moment duelu přišel nakonec dvacet minut před koncem. Kučera skvěle nacentroval do vápna, kde se k míči probil Jaroslav Málek a nejlepší střelec soutěže se nadvakrát protáhl ke střele, kterou nekompromisně vymetl levou šibenici branky hostů. Ti už ve zbytku utkání museli vsadit vše na útok, možnost vyrovnat měl střídající Samko, ale blok nepropálil.  

Líšeň duel dohrála aktivně a na konci nastavení mohl udeřit ještě Pašek, ale neuspěl. Mrzet jej to však nemuselo, brněnský celek skolil lídra tabulky a právě na jeho úkor se posunul do čela FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.