06.03.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Pulpitovi vyšla premiéra, Blansko si doma poradilo s Třincem

Foto: fkblansko.cz
Blansko – Fotbalisté Blanska zvítězili ve 13. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Třincem 2:0. Blanské má pro jarní část jasný cíl, a tím je záchrana. První krok udělalo hned v úvodním březnovém zápase, když si doma poradilo s Třincem. O branky jihomoravského celku se postarali obránci Matěj Helebrand a Martin Sedlo, kteří tak trefili teprve třetí výhru Blanska v této sezóně. Naopak Třinci se vstup do jara nepovedl.
44' Helebrand
60' Sedlo
bez branek
66' Sukup
73' Machálek
bez karet
Sestavy
Halouska – Sedlo, Aggoun, Helebrand, Sukup – Bartolomeu (90. Černín), Kopičár, Lahodný, Ngoma (71. Vlachovský) – Žák (90. Vasiljev) – T. Machálek (74. Lhotecký).
Na lavičce: Chmiel, Feik, Vincour, Kepl
Trenér: Martin Pulpit
Pastornický – Foltyn, Hýbl (74. Puchel), Janoščín, Celba – Javůrek (74. Šteinhübel), R. Vaněk I. (88. Gáč), Samiec (66. Omasta), Habusta, Cienciala (66. Attah) – Mu. Tijani.
Na lavičce: Paleček, Bolf
Trenér: František Straka
Rozhodčí: Denev – Matoušek, Mojžíš • Stadion: Stadion na Mlýnské • Hráno bez diváků

Komentář

Blansko do jarní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vstoupilo nejen s novým trenérem Martinem Pulpitem, ale také s několika novými posilami. 

Úvod duelu s Třincem připomínal klasický první jarní zápas, hru obou týmů brzdily nepřesnosti. Hosté poprvé zahrozili po devatenácti minutách hry, proti nebezpečné hlavičce ale nakonec brankář Halouska zasahovat nemusel. První šanci domácích měl po individuální akci novic v sestavě Francouz Davy, po kličce na osu a následné střele zasahoval Pastornický.  

Následně zahrozil také další nový hráč Blanska Machálek, který si našel centr od Bartolomeua, ale hlavičku nenasměroval do prostoru, kam by si přál. Klíčový moment první půle tak přišel až v jejím závěru. Přímý kop rozehrál opět Bartolomeu, nabíhající Matěj Helebrand hlavičkoval zády k brance, ovšem Pastornický při zákroku na brankové čáře vyrobil obrovskou minelu, míč mu vyklouzl a zamířil za čáru – 1:0.  

Domácí tak do druhé půle vstupovali s jednobrankovým náskokem, a ten mohli po sedmi minutách hry zdvojnásobit, když se octl s míčem za obranu Třince. Svou střelou, která byla hodně pomalá, sice překonal Pastornického, toho však zastoupil na čáře spoluhráč Celba. Za dalších šest minut už se ale Jihomoravané dočkali. Po dlouhém autu Sukupa dobře zapracoval Lahodný a odražený míč vyplaval na hranici vápna k Martinu Sedlovi, který prudkou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0.   

Blansko ve zbytku zápasu kontrolovalo průběh zápasu a Třinečtí naráželi do dobře postaveného obranného bloku. Do zakončení se tlačil v jedné z ojedinělých šancí Ciencala, ale Halousku neohrozil. Domácí v prvním jarním zápase přesvědčili o tom, že to se záchranou ve druhé nejvyšší soutěži myslí vážně a trenér Martin Pulpit má tak za sebou vítěznou premiéru s čistým kontem.