07.03.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Jízda Chrudimi pokračuje! Východočeši zaskočili Žižkov a jsou třetí

Foto: Aleš Vladyka (mfkchrudim.cz)
Praha – Trápení Žižkova pokračuje i po prvním jarním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, v němž na pražský Prosek zavítala Chrudim. Východočeši zaskočili domácí tým dvěma góly Petra Rybičky z brejků a o vítězství definitivně rozhodli penaltou ve druhé půli. Domácí se v ofenzivě trápili, a přestože jednou skórovali, jejich čekání na výhru se protáhlo na čtyři zápasy. Chrudim pro změnu neprohrála už pětkrát v řadě.
54' Súkenník
7' Rybička
28' Rybička
51' Mužík (pen)
32' Hušek
46' Winter (trenér brankářů)
49' Švenger
65' Quintero Batioja
66' Pudil
73' Zoubele
90' Auer
37' Verner
39' Breda
90' Čáp
90' Řezníček
Sestavy
Švenger (C) – Řezáč (46. Prebsl), Hušek (73. Muleme), Pudil, Auer – Skopec (55. Nabijev), Súkenník – Jaroslav Diviš (80. Urbanec), Batioja, Zoubele – Mashike Sukisa (80. Pázler).
Na lavičce: Hrubeš, Sixta
Trenér: David Oulehla
Mrázek (C) – Řezníček, Drahoš, Vencl, D. Hašek – D. Breda, Krištof (83. Látal), Verner (58. Čáp), Sokol – Mužík (74. Kang-hjon), Rybička.
Na lavičce: Zíma, Fofana, Hlavsa, Dostálek
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Dubravský – Lakomý, Vejtasa • Stadion: Stadion SK Prosek • Hráno bez diváků

Komentář

Žižkov byl od úvodního výkopu aktivnějším mužstvem, jenže už v sedmé minutě zapomněla domácí defenziva na Petra Rybičku, který ze samostatného úniku otevřel skóre. Vzápětí měl velkou šanci Lukáš Zoubele, ale v nepřehledné situaci ve vápně pálil mimo. Optická převaha Žižkova pokračovala, zatímco Východočeši čekali na brejky, což se jim vyplatilo!

Petr Rybička vyhrál klíčový souboj před vápnem a svůj další únik zakončil přesnou trefou k zadní tyči. Vzápětí mohlo být vyrovnáno, jenže Auerův přímý kop vychytal Lukáš Mrázek. Žižkov zahrozil i z následných dvou rohů, a přestože z druhého skóroval, gól Lukáše Zoubeleho kvůli faulu neplatil.

V dalších minutách přibývalo ostrých soubojů, faulů i žlutých karet, ale tvrdou ránu pod pás si dali domácí sami krátce po přestávce. Milan Švenger dostal příšernou malou domů, kterou těžko zpracovával a faulem na Miroslava Vernera daroval hostům penaltu. Tu bezpečně proměnil Ladislav Mužík, čímž se posunul do čela střelecké tabulky.

O tři minuty později sice domácí vykřesali naději, když pěkný Batiojův centr našel nabíhající Igor Súkenník, Chrudim se ale inkasovaným gólem nenechala rozhodit. Domácí náznak naděje vzal rychle za své, protože Východočeši bránili zodpovědně a bez chyb. Do statistik už se zapisovaly jen fauly a žluté karty, hosté si tak dokráčeli pro druhé venkovní vítězství v sezoně.