07.03.2021 | Jiří Paýr | Zápas

Táborsko vyhrálo ve Vlašimi, tři body trefil Holiš

Foto: Jiří Paýr
Vlašim – Fotbalisté Táborska vstoupili do jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vítězstvím 1:0 na hřišti Vlašimi a ukončili tak v soutěži svou pětizápasovou šňůru porážek. O třech bodech pro jihočeský celek rozhodl v 57. minutě záložník Roman Holiš.
bez branek
57' Holiš
56' Svoboda
41' Boula
61' Liepa
90' Pecháček
Sestavy
Řehák – P. Breda, Broukal, J. Štochl, V. Svoboda (88. Zukal) – Janda (71. Křišťan), Blecha, Průcha (71. Firbacher), Vrána (59. Jurásek) – Dias, Bassey.
Na lavičce: Markovič, Kozel, Zinhasović
Trenér: Daniel Šmejkal
Pecháček – Penc, Tusjak, Holiš, P. Plachý (73. Janošík) – Tolno (88. Dybala), Liepa, Pinc, Boula – Almeida (88. Havrda), Čapek (90+2. Provazník).
Na lavičce: Zadražil, Icha, Majka
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Nedvěd – Vaňkát, Slavíček • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

První jarní utkání nabídlo ve svém úvodu vyrovnanou partii. Oba týmy nechtěly udělat chybu a hrálo se především mezi vápny. Až po dvaceti minutách přišla první velká šance utkání. Plachý utekl po levé straně hřiště a odcentroval do míst, kde stál osamocený Pinc. Jeho hlavičku dokázal zkrotit Řehák a pokračovalo se za bezbrankového stavu. Vlašim odpověděla povedeným čtením hry ve 28. minutě. Průcha vystihl rozehrávku soupeře a Fortune Bassey se již chystal na samostatný únik, ale míč si dal daleko od nohy, kam se rychle dostal Pecháček. 

Za stavu 0:0 se tedy pokračovalo i v závěrečné čtvrthodince prvního poločasu. Domácí dokázali v tomto čase pokrýt přímý kop Jihočechů, ale při následném přechodu do útoku o míč přišli. Toho využil Petr Plachý, který nakonec svou dělovkou pořádně vystrašil vlašimské hráče. Jeho tečovaná rána skončila vedle branky. 

Začátek druhé poloviny utkání nabídl velkou aktivitu domácích, ale Bassey ve dvou příležitostech síť nerozvlnil. To se naopak povedlo hostům, když přímý kop uklidil do sítě Roman Holiš a střídačka Táborska explodovala radostí.

Domácí neznervózněli a o pár okamžiků později to z přímého kopu přímo zkusil Filip Blecha. Chybělo jen málo a bylo vyrovnáno! Vlašimská lavička zareagovala střídáním, kdy se na hřiště podíval talentovaný Jurásek a byl to právě on, který neohroženě přešel přes tři protihráče. Ke smůle domácích zakončil celou akci pouze do rukavic brankáře Pecháčka. 

Vlašim cítila svou šanci na vyrovnání a snažila se o něj ze všech sil, ale Diasův pokus a ani následná hlavička po rohovém kopu v síti neskončila. Táborsko se snažilo držet svůj náskok a využívat hlavně rychlé brejky, ale Vlašim byla směrem dozadu pozornější. S blížícím se koncem utkání se domácí snažili ještě oživit ofenzivu a právě střídající Firbacher tvrdě vypálil, ale jeho ránu pokryl pozorný Pecháček, stejně jako v nastaveném čase při zakončení Zukala.