08.03.2021 | Karel Jedlička | Zápas

Dukla vstoupila do jarní části pětigólovým vítězstvím nad Ústím nad Labem

Foto: fkdukla.cz
Praha – Po podzimní části třetí Ústí nad Labem schytalo na úvod jara tvrdý direkt na hřišti Dukly. Pražané svého soupeře porazili vysoko 5:0, když se postupně prosadili Souček, Chlumecký, Kozel, Fábry a Doumbia. Severočeši hráli od 13. minuty v deseti bez vyloučeného Glöcknera, který fauloval unikajícího Hadaščoka. Dukla se díky této výhře posunula na šestou pozici se ztrátou jediného bodu právě na páté Ústí.
15' Souček
24' Chlumecký
57' Kozel
66' Fábry
84' Doumbia
bez branek
40' Faleye
69' Kovernikov
86' Fábry
13' Glöckner
15' Tvrdoň
76' Bílek
Sestavy
Rada – Ayong (74. Mentberger), Kovaľ, Kovernikov – Souček, Doumbia, Barac, Chlumecký (80. Studnička) – Hadaščok (65. Kim), Faleye (46. Buchvaldek), Kozel (65. Fábry).
Na lavičce: Kinský, Krunert
Trenér: Roman Skuhravý
Tvrdoň – Strada, Hudec, Glöckner, Písačka (46. Emmer) – Jakš (46. Chodora), Bílek, Čičovský (69. Černý), Miskovič – Kušej (73. Koubek), Gollnack (28. Prošek).
Na lavičce: Němec, Jiránek
Trenér: Jaromír Jindráček
Rozhodčí: Szikszay – Kotalík, Volf • Stadion: Stadion Juliska • Hráno bez diváků

Komentář

Nový ústecký trenér David Jarolím prožil hororový úvod svého angažmá. Po slibném nástupu jeho svěřenců oslabil hosty ve 13. minutě červeným faulem zezadu na Vojtěcha Hadaščoka novic Lukáš Glöckner, hostující z mladoboleslavské rezervy. Ještě než dorazil pod sprchy, proměnil navíc trestný kop téměř z velkého vápna o tyč Daniel Souček.

Na 2:0 zvýšil zanedlouho po Součkově stříleném centru z úhlu Martin Chlumecký. Dukla pak polevila a v přesile jednoho muže hlídala náskok. V poslední minutě vyrážel domácí brankář Filip Rada nebezpečně zakroucený trestný kop Vasila Kušeje, což byl jeho jediný ostrý zákrok v zápase. O to častěji se zkušený gólman zapojoval do rozehrávky. V nastavení se vyznamenal i Marián Tvrdoň, když po krásné souhře Dukly vychytal na čáře Chlumeckého.

Po přestávce svěřenci Romana Skuhravého ani na okamžik nepolevili v náporu a s ohromnou chutí si přesnými přízemními kombinacemi vytvářeli šanci za šancí. Tvrdoň vyrážel Součkovu střelu po zemi i ránu střídajícího Buchvaldka pod břevno. Tentýž hráč však v 56. minutě povodil celou ústeckou obranu a předložil na malé vápno třetí gól Davidu Kozlovi.

V 66. minutě si převzal míč prvním dotykem další náhradník Marek Fábry a tvrdou ranou na bližší tyč s pomocí teče překonal Tvrdoně počtvrté. Střelu Korejce Kima vykopávali hosté z brankové čáry, křížnou ránu Vojtěcha Mentbergera, kterému míč sklepl Fábry, zase vyškraboval na roh Tvrdoň. V 83. minutě zachránilo Armu při dalekonosném projektilu Artěma Kovernikova břevno, ale za minutu zpečetil skóre Mohamed Doumbia, když po zemi z velkého vápna zakončil ladný slalom.

Pražané přestříleli soupeře 14:1 a závěrečný hvizd byl pro oslabené Ústí vysvobozením.