12.03.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí i Vlašim vybojovaly po bezbrankové remíze první jarní body

Foto: fcsbvlasim.cz
Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem v pondělním televizním zápase schytali na Julisce pětigólový debakl, pátý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v předehrávce 14. kola logicky chtěl tento direkt napravit. Arma proti Vlašimi měla od začátku převahu, zejména mladík Vasil Kušej připravil hned několik šancí, hosté pod vedením kouče Daniela Šmejkala ovšem domácí tlak ustáli. Ve druhé půli pak Jurásek málem poslal Vlašim do vedení, domácí však soupeři skórovat nedovolili. Oba celky se tak rozešly po bezbrankové remíze.
bez branek
bez branek
52' Gollnack
32' Kozel
54' Breda
84' Bassey
Sestavy
Tvrdoň – Strada, Hudec, Bílek, Písačka – Miskovič, Emmer, Čičovský (88. Jiránek) – Prošek (88. Cantin), Kušej (73. Jakš) – Gollnack (66. Koubek)
Na lavičce: Němec, Černý
Trenér: Jaromír Jindráček
Markovič – Janda (73. Vrána), Štochl, Breda, Kozel (46. Zinhasović) – Jurásek, Průcha, Křišťan, Blecha – Dias, Bassey (89. Firbacher)
Na lavičce: Řehák, Ogiomade, Ruml, Sogbo
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Hanousek – Hurych, Váňa • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Hráno bez diváků

Komentář

V dobré střelecké pozici se jako první octl Vasil Kušej, jenž ve 4. minutě neuspěl s přízemním pokusem k levé tyči. V následujících minutách se ofenzivní levý záložník Army dostal do dalších šancí, když nejprve z brejku nepřeloboval Jakuba Markoviče, následně tečoval míč mimo tři tyče.

V 16. minutě se domácí dostali do přečíslení, Jakub Emmer vybojoval pouze rohový kop. Standardních situací od rohového praporku kopali domácí do poločasu dalších šest, ani z jedné ale těžit nedokázali. V závěru půle vybídl Vasil Kušej ke skórování několik spoluhráčů, míč putující skrz velké vápno zůstal bez povšimnutí, a proto se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Po přestávce byla mírně aktivnějším celkem Vlašim, když v 60. minutě mířil Matěj Jurásek sám na Mariána Tvrdoně. Ústecký gólman si připsal v letošním ročníku sedmé čisté konto i díky excelentnímu zákroku, když lapil čistě míč přímo z kopaček pravého záložníka Středočechů.

Za dvanáct minut si na nejlepšího brankáře soutěže, co se vychytaných nul týče, nepřišel ani někdejší útočník Ústí nad Labem Fortune Akpan Bassey, jenž před vlastním střídáním stihl vyfasovat žlutou kartu. V závěru se svěřenci Davida Jarolíma snažili prolomit střeleckou smůlu, na jaře přesto zůstávají bez vstřelené branky. Mužstva Army a Vlašimi po utkání, které zvládli brankáři na výbornou, získala do soutěžní tabulky první jarní body.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (FK Ústí nad Labem): „Se ziskem jednoho bodu spokojení nejsme, šli jsme si pro vítězství. První poločas byl z mého pohledu velmi dobrý, vytvořili jsme si spoustu gólových příležitostí a měli hru pod kontrolou. Druhá půle byla hektická, oprostili jsme se od trpělivé hry a toho, co bylo dobře. Nedokázali jsme již přidržet balón a jít v pravý moment do náběhu. Bylo to neurovnané a spoustu míčů, kdy jsme se rychle snažili o finální přihrávku, nešlo podle našich představ. Vytvořili jsme si celkově proti Vlašimi hodně šancí, jde o to začít brankové akce proměňovat. Trápilo by mě více, když bychom se do těchto situací nedostávali. Pokud budeme takto pokračovat, věřím, že se vstřelených gólů dočkáme.“

Daniel Šmejkal (FC Sellier & Bellot Vlašim): „Bod musíme brát, protože v prvním poločase byl soupeř jednoznačně lepší, my možná o kousek ve druhé půli. Do utkání jsme nevstoupili dobře, měli jsme ze začátku problémy. Ústí nad Labem bylo aktivnější, vytvořilo si v prvních dvaceti minutách dvě až tři nebezpečné šance, poté se hra srovnala. O poločase jsme vystřídali, po přestávce začali hrát lépe. Podařilo se nám vytvořit si nějaké situace a začali být malinko nebezpečnější než domácí. V těchto podmínkách, kdy byl složitý terén, měla obě mužstva ve finální fázi problémy. Zápas skončil bez branek, za týden hrajeme znovu. Vzhledem k tomu, že jsme v domácím utkání prohráli, bod bereme.“