13.03.2021 | David Panuška | Zápas

V pražském derby zabral Žižkov! Proti poslednímu Vyšehradu otočil skóre gólem v nastavení

Foto: fkvz.cz
Praha - V rámci 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyzval poslední Vyšehrad v malém pražském derby Viktorii Žižkov. Právě domácí se dostali do vedení po hodině hry, ale mnohem aktivnější Viktoria stav duelu otočila v nastaveném čase a díky brance střídajícího Josefa Bazala se dočkala tří bodů.
61' Stropek
73' Opluštil
90' Bazal
43' Schneider
75' Černý
18' Súkenník
90' Skopec
90' Mashike Sukisa
Sestavy
Kafka – Stropek, Zaradny, Košút (60. Jakab), Šandera – Procházka (85. Hampl), Drobílek (73. Hezoučký), Alexandr (85. Vaněk), Černý, Schneider – Vandas.
Na lavičce: Ordelt, Burda
Trenér: Michal Zach
Švenger – Řezáč, Pudil, Auer, Opluštil – Súkenník (69. Muleme), Sixta – Batioja, Diviš (69. Bazal), Zoubele – Mashike Sukisa (90+4. Skopec).
Na lavičce: Hrubeš, Hušek, Urbanec, Nabijev
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Matějček – Matoušek, Slavíček • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Hráno bez diváků

Komentář

První poločas byl hodně bojovný, ale optickou převahu měli hosté. V prvních minutách se pokoušel prosadit nůžkami Batioja, ale branku netrefil. Stejný hráč nevyužil ani centr od Jaroslava Diviše, hlavička nebyla nebezpečná. Jaroslav Diviš dostal přihrávku do běhu o pár minut později, ale na pravé straně zakončoval jen nad branku Františka Kafky. První poločas branku nenabídl.

Viktoria Žižkov naskočila do druhého poločasu opravdu aktivně a Jonas Auer zásoboval spoluhráče centry, ale žádný nebyl využitý. Nejblíže byl opět Batioja, ale tentokráte netrefil branku. Po hodině hry udeřili ovšem domácí, kteří se do té doby jen bránili. Daniel Stropek si ve vápně našel míč z prvního rohového kopu a hlavou poslal Slavoj do vedení.

Hosté se ovšem nevzdali a pokračovali ve své hře. Střídající Muleme našel centrem hlavičku Marka Opluštila, který utkání poslal po dvanácti minutách opět do vyrovnaného stavu. V poslední minutě základní hrací doby nejdříve Josef Bazal ztroskotal na Kafkovi, ale po následném rohu se z hranice vápna prosadil technickým zakončením o tyčku a zařídil Viktorce první tři body v roce 2021.