13.03.2021 | Igor Mainka | Zápas

První jarní bod pro Třinec i Varnsdorf, týmy se rozešly bez branek

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Třinec - Fotbalisté Třince a Varnsdorfu se ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY neprosadili, jejich vzájemný duel branku nepřinesl. Vyrovnaný zápas nakonec znamenal pro obě mužstva po jednom bodu do tabulky. Třinečtí se tak posunuli již na šestnáct bodů, Varnsdorf je na tom ještě o jeden bod lépe, oba celky zároveň čekají nadále na svoji první jarní výhru.
bez branek
bez branek
25' Foltyn
44' Weber
73' Samiec
29' Lehoczki
76' Zbrožek
88' Kubista
Sestavy
Pastornický – Celba, Foltyn, Janoščín, Javůrek – Vaněk, Habusta – Omasta (65. Samiec), Weber (65. Hlúpik), Cienciala (90+1. Puchel) – Tijani (70. Attah).
Na lavičce: Adamuška, Gáč, Hýbl
Trenér: František Straka
Vaňák – Richter, Zbrožek, Hasil – Lehoczki, Bláha, Kubista, Heppner (67. Kocourek) – Rudnytskyy (90+1. Kazda), Ondráček (76. Schön) – Velich.
Na lavičce: Richter, Macháček, Minsung, Novák
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Adámková – Dobrovolný, Lakomý • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Souboj dvou celků ze spodních pater tabulky nenabídl žádnou extra podívanou. I přes porážky v úvodních jarních duelech udělali oba trenéři v základních sestavách jen minimum změn. V domácím týmu se místo Samiece představil ve středu zálohy Weber, v týmu Varnsdorfu nahradil Nováka Heppner.

Opatrný fotbal s minimem rušivých momentů okořenila v 5. minutě dvojice Habusta s Vaňákem. Třinecký záložník dostal přihrávku na levou stranu šestnáctky a prudkou střelou zaměstnal gólmana Varnsdorfu, který balón letící k bližší tyči vyrazil. Další vzruch nastal v rozmezí 26. a 28. minuty. Nejprve Celbovu zpětnou přihrávku napálil Tijani mimo bránu. Poté po rohovém kopu Habustova střela nezamířila mezi tři tyče a sérii zajímavých příležitostí domácích uzavřel brankář Vaňák, když zneškodnil hlavičku Habusty po rohovém kopu Vaňka. 

Ani druhá půle nenabídla příliš záživnou podívanou. V 62. minutě se Severočeši dostali do protiútoku, ale přihrávku Rudnytského odkopl vedle brány Celba. Vzápětí rohový kop Ondráčka vyboxoval nad břevno Pastornický. Nejzajímavější akcí druhé půle tak byl zásah místní policie proti zhruba padesátce fanoušků sledující zápas zpoza třinecké branky. Posledních pět minut zápasu museli fanoušci slezského celku oželet, naštěstí o nic zajímavého nepřišli.