21.03.2021 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim po třech zápasech vyhrála, doma porazila Třinec 1:0

Foto: Jiří Paýr / fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi porazili v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na domácím hřišti Třinec 1:0 a po třech zápasech se dočkali výhry. Jediný a zároveň rozhodující gól zápasu vstřelil v 15. minutě Fortune Bassey. Středočeši se díky této výhře posunuli v neúplné tabulce na průběžné 7. místo, Třinec zůstává 11. a už pět zápasů čeká na zisk tří bodů.
15' Bassey
bez branek
54' Blecha
61' Průcha
41' Vaněk
44' Janoščín
Sestavy
Markovič – Breda, Štochl, Svoboda – Blecha, Průcha, Zinhasovič, Vrána (80. Firbacher), Dias (73. Křišťan) – Bassey, Jurásek (67. Janda).
Na lavičce: Řehák, Ogiomade, Ruml, Sogbo
Trenér: Daniel Šmejkal
Pastornický – Hýbl (48. Stáňa), Gáč, Janoščín, Foltyn – Hlúpik (46. Puchel), Javůrek (46. Weber), Omasta, Vaněk (87. Samiec) – Tijani (46. Attah), Habusta.
Na lavičce: Adamuška, Bedecs
Trenér: František Straka
Rozhodčí: Dorušák – Mikeska, Bureš • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Domácí tým vstoupil do druhého domácího utkání v jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY aktivně a hned po rozehrávce se dral s míčem kupředu Jurásek, ale jeho následný centr nedokázal najít nikoho ze spoluhráčů. Poté sám Jurásek číhal na zadní tyči na centr Diase, ale míč nakonec k mladému hráči nepustil pozorný stoper Třince.

Úvodní aktivitu domácích zakončila povedená akce z 15. minuty, kdy Blecha ideálně poslal míč do míst, kde si jej přebral Fortune Bassey a ten krásnou střelou překonal Pastornického - 1:0.

Hosté se do šancí dostávali v první půli sporadicky a tu největší měli po zbrklé rozehrávce Markoviče, který našel svým výkopem jen Javůrka. Ten se snažil rychle míč usměrnit z uctivé vzdálenosti do opuštěné branky, ale minul. Domácí odpověděli šancí Svobody, který se řítil sám na branku, ale brankář Pastornický včas vyběhl a tuto šanci eliminoval. Podobně skončilo i Svobodovo zakončení po přímém kopu. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0.

Hostující trenér František Straka do druhého poločasu hned třikrát vystřídal a čtvrtou změnu musel učinit pár vteřin po rozehrávce, kdy se zranil Hýbl. Změny v sestavě Třinec nakoply a byli to domácí, kteří se museli pozorně bránit. V 54. minutě Junior Attah střílel z otočky a dobrý zákrok si připsal Markovič. Po jedné ze standardních situací míč poskakoval kolem brankové čáry, ale vyrovnání se nekonalo.

Aktivita Třince přinesla velké množství standardních situací, ale obrana Vlašimi v čele s Jakubem Markovičem v brance byla pozorná. Postupem času se otevíral prostor pro rychlé brejky Vlašimi a jeden z nich zakončoval Bassey, ale tentokrát si na Pastornického nepřišel a hostující brankář držel svůj tým stále ve hře o vyrovnání. To mohl zařídit Junior Attah, ale jeho pokus z 82. minuty zamířil mimo tři tyče a po konečném hvizdu tak mohli vlašimští fotbalisté slavit první jarní vítězství.