28.03.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Líšeň neprohrála posedmé v řadě, ve Varnsdorfu přežila penaltu a bere bod

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Líšně remizovali v odloženém utkání 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1 na hřišti Varnsdorfu a prodloužili svou sérii bez porážky na sedm zápasů. Brněnský tým poslal po čtvrthodině do vedení ze značky pokutového kopu Jaroslav Málek. Nejlepší střelec soutěže zaznamenal v aktuálním ročníku svou devátou trefu. Nakonec ale na vítězství nestačila. Severočeši ihned po změně stran zásluhou Patrika Schöna srovnali a v závěru duelu dokonce mohli dokonat obrat. Ondráčkovu penaltu ovšem bravurně zneškodnil brankář Veselý.
47' Schön
14' Málek (pen)
36' Ondráček
88' Šimon
75' Matocha
77' Reteno Elekana
80' Ševčík
Sestavy
Vaňák – Hasil, Heppner, M. Richter – Bláha, Schön (70. Šimon), Ondráček (83. Daniel Novák), Velich (83. Kazda) – Zbrožek, Rudnytskyy – Kocourek.
Na lavičce: Richter, Lehoczki, Minsung, Šilhan
Trenér: Pavel Drsek
Veselý – Silný (82. Demeter), Otrísal (72. Reteno Elekana), Jeřábek, Matocha (87. Minařík) – Kučera, Zikl (72. Krška), Málek (82. Szotkowski), O. Ševčík – Pašek, Lutonský.
Na lavičce: Mrázek, Fall
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Raplík – M. Novák, Slavíček • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Líšeň nechtěla v duelu proti Varnsdorfu nic podcenit, proto se na sever Čech vypravila s denním předstihem. A očividně to byl dobrý tah. Marvani totiž vstoupili do utkání velmi aktivně a hned v osmé minutě měl první brankovou příležitost na kopačce Marek Matocha. Ten však ani nadvakrát z bezprostřední blízkosti nepřekonal domácího brankáře.

Další tutovku si hosté vypracovali ve třinácté minutě. Nájezd Milana Lutonského po levé straně zmařil až vyběhnuvší Martin Vaňák, ke smůle domácích však nedovoleně a hlavní sudí ukázal na značku pokutového kopu. K němu se postavil Jaroslav Málek a přesně umístěnou střelou poslal Líšeň do vedení.

Ve zbytku první půle toho k vidění již moc nebylo. A když se neujal ani průnik Olivera Velicha do vápna, nebo snaha Adama Ondráčka překvapit hostujícího brankáře z rohového kopu přímou střelou do brány, šla do kabin spokojeněji Líšeň.

Druhý poločas začal poměrně ostře. K vidění bylo hned několik tvrdých soubojů u postranní čáry, nicméně maximum z toho vytěžil Varnsdorf. Ten se ve 47. minutě dostal do rychlého protiútoku, po kterém přišel centr do vápna, na který si naběhl Patrik Schön a nekompromisní hlavičkou srovnal na 1:1. Hosty jakoby obdržená branka nakopla. Nebezpečný centr do malého vápna si připravil Marek Matocha, situaci nakonec musel řešit Marek Richter, jenž vykopával míč téměř z brankové čáry.

Pohlednou akci si připravil Varnsdorf v 66. minutě. Ondřej Bláha na polovině hřiště získal míč, ihned vyslal přihrávku na Olivera Velicha, jenž posunul na Patrika Schöna, který přízemní střelou jen těsně minul pravou tyč. Na hřišti se v závěru utkání přiostřilo, což vyústilo hned ke čtyřem žlutým kartám v rozmezí dvaceti minut.

Domácí mohli strhnout vedení na svou stranu v 77. minutě poté, co jim byl odpískán pokutový kop. Ten si vzal na starost Adam Ondráček, ovšem Vlastimil Veselý vytáhl skvělý zákrok, vystihl stranu a míč vyrazil. Líšeň si tak mohla oddechnout. V závěru to ještě zkoušel David Krška, jeho průnik do malého vápna ale skončil mimo hrací plochu. 

Líšeň tak odjela z Kotliny s bodem a v tabulce zůstala první s 28 body. Varnsdorf je devátý s 19 body.