08.04.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Je na nás, jestli se udržíme ve hře o titul, míní ústecký Koubek

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem uhráli na jaře na domácím trávníku dvě bezbrankové remízy. Po duelu s Vlašimí nedokázali svěřenci Davida Jarolíma zvítězit ani proti Táborsku, které v jarní části sezóny drží neporazitelnost. K několika brankovým příležitostem se dostal Matěj Koubek, na Šimona Pecháčka ale nevyzrál. Podle slov jednadvacetiletého útočníka scházel Armě k zisku tří bodů klid v koncovce a nutná dávka štěstí.

Co chybělo ke vstřelení gólu proti Táborsku, když jste se dostal do několika brankových příležitostí?
Vypracovali jsme si několik šancí již v první půli. Při jedné mi Vasil Kušej dal dobrou přihrávku za obranu, já se probojoval a v pádu jsem zakončoval levou nohou. Gólman míč dobře chytil a musím uznat, že včas vyběhl a snížil mi prostor, kam zakončit. Ve druhém poločase mi chyběl půlmetr, kdy jsem ve skluzu zavíral zadní tyč a opět mi dával balón pod sebe Vasil Kušej.

Jak jste viděl situaci v nastavení úvodního dějství, kdy jste se dožadovali penalty?
Za mě situaci těžko posoudit. Šel jsem do hlavy a cítil jsem, že mě někdo trefil pravděpodobně nohou. Rozhodčí si mohl vybrat, rozhodl se takto. Každopádně tato akce nám body nevzala.

Co chybělo k prolomení defenzivy Táborska?
Šli jsme do střetnutí s tím, že na hřišti necháme všechno a zlomíme domácí bilanci. Snažili jsme se hrát aktivně, Táborsko přijelo bránit do aktivního bloku, který bylo těžké překonat. Navíc tráva nebyla zcela ideální, o to bylo vše těžší. Troufnu si říct, že nám chyběl klid v koncovce, štěstí se k nám mohlo přiklonit více. Na druhou stranu Táborsko mělo také nějaké šance. Musíme se připravit na sobotu a přivézt tři body z Chrudimi.

Jakou máte pozici v mančaftu pod trenérem Davidem Jarolímem?
Proti Táborsku jsem nastoupil v základní sestavě. Za důvěru jsem rád, doufám, že ji trenérovi budu splácet a splácím. Snažím se odvést co největší kus práce pro tým a makat. Všichni jsme na jedné lodi a byl bych rád, abychom byli úspěšní jako celek. Doufám, že k tomu brzy přidám nějaké góly.

Vaše oba jarní domácí zápasy skončily bezbrankově. Jste si vědomi toho, že v případě výher byste měli případný postup více na dosah?
Se spoluhráči na soutěžní tabulku hledíme a každý zápas chceme být úspěšní a vyhrát. Když k nám přijede mančaft jako Táborsko, který hraje z bloku a zataženě, těžko se do ofenzivy dostává. Více nám vyhovují více otevřená utkání, kdy můžeme hrát fotbal. Domácí zápasy jsou více ubojované, vytvoříme si pár šancí, ale zatím jsme bohužel nepřetavili žádnou akci v góly. Z toho důvodu jsou výsledky, jaké jsou.

Chcete se zapojit do bitvy o postup, nebo jste realisté a vnímáte jako favority jiné týmy?
Na to si musí udělat názor každý sám. My jako hráči v šatně včetně realizačního týmu máme stejný cíl, a to jít od zápasu k zápasu, vyhrávat a sbírat co nejvíce bodů. Trenér David Jarolím od nás chce dobré věci, dokáže nás skvěle připravit. Je jen na nás, jestli budeme sbírat body a udržíme se ve hře o titul. Pokud ano, konečná tabulka může dopadnout jakkoliv. Minulý rok také nikdo nečekal, že postoupí Pardubice.

bez branek
bez branek
77' Strada
90' Bílek
45' Pinc
57' Provazník
61' Tolno
78' De Almeida
Sestavy
Tvrdoň – Strada, Glöckner, Bílek, Písačka – Jiránek (61. Gollnack), Miskovič, Emmer – Kušej, Prošek (61. Chodora) – Koubek (77. Ikugar).
Na lavičce: Němec, Černý, Hudec, Jakš
Trenér: Jaromír Jindráček
Pecháček – Almeida, Holiš, Navrátil, Dybala – Tolno (90+1. Penc), Liepa (46. Ndiaye), Boula, Plachý (85. Janošík) – Pinc (59. Majka), Provazník (59. Čapek).
Na lavičce: Zadražil, Havrda
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Černý – Flimmel, Vyhnanovský • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Hráno bez diváků