11.04.2021 | Josef Janda | Zápas

Prostějov díky pozdnímu gólu Kopřivy zvítězil v Táboře

Foto: sklisen.com
Tábor – Fotbalisté Táborska v 17. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli Prostějovu 1:2. Prostějov v utkání usiloval o udržení kroku s čelem tabulky a v prvním poločase si vypracoval vedení zásluhou branky Píchala. Zachraňující se Táborsko dokázalo ve druhém poločase vyrovnat. Deset minut po startu poločasu se prosadil Navrátil. Jenže chvíli před koncem se prosadil hostující Jakub Kopřiva a rozhodl o bodech pro Moravany.
55' Navrátil
19' Píchal
88' Kopřiva
26' Janošík
86' Navrátil
9' Jurásek
22' Sus
65' Bárta
Sestavy
Pecháček – Almeida, Navrátil, Holiš, Dybala (46. Havrda) – Tolno, Ndiaye, Boula (88. Majka), Janošík (46. Tusjak) – Čapek (75. Nielsen), Provazník (60. Pinc).
Na lavičce: Zadražil, Penc
Trenér: Sergejs Golubevs
Mucha – Machynek, Bala, Sus, Stříž (84. Schuster) – Koudelka (70. Spáčil), Omale, Kopřiva, Jurásek – Zlatohlávek (55. Zapletal), Píchal.
Na lavičce: Bárta, Sečkář, Dittmer
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Matějček – Vejtasa, Černoevič • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Začátek zápasu příliš šancí nenabídl, až přišla 19. minuta a první radost Prostějova. David Píchal předvedl pěkný průnik středem hřiště a přesně umístěnou střelou k Pecháčkově tyči poslal hosty do vedení.

Prostějovští byli také v dalším průběhu prvního poločasu lepším týmem, který domácí borce do šancí nepouštěl. Jedinou příležitost ke srovnání měl Roman Holiš tři minuty před přestávkou. Šikovně podkopl nadskakující hráče ve zdi, jenže míč směřující k tyči mu gólman lapil.  

Před startem druhého dějství vystřídal domácí trenér Miloslav Brožek dva hráče a Táborsko hrálo jako vyměněné. Po deseti minutách naskočil na rohový kop domácí kapitán Jakub Navrátil a hlavičkoval neomylně k tyči – 1:1.  

Zřejmě zlomový okamžik nastal v 77. minutě, kdy rozhodčí Matějček přiřkl Táborsku penaltu. Míč si na puntík postavil Stephano Alves de Almeida a poslal gólmana na druhou stranu, jenže branku překopl. Táborsko zahozená penalta nesložila a hnalo se za vedoucím gólem i nadále.  

Domácí však prožili šok v 88. minutě. Prostějovští předvedli rychlou akci s přesnými přihrávkami a jediný kloudný přechod k Pecháčkově bráně za celý druhý poločas přetavili ve vítězný gól. Jakub Kopřiva využil centru z levé strany a umístil balon přesně k tyči – 1:2. Almeidovi a celému Táborsku tak zbyly jen oči pro pláč, Prostějov neprohrál venku už po deváté.