11.04.2021 | Jiří Paýr | Zápas

Líšeň klopýtla s Vlašimí, vítězství zařídil dvěma góly Červenka

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi v utkání 17. kola zvítězili nad Líšní 2:1. Hrdinou domácích byl v utkání Marek Červenka, a to i přesto, že nevyužil penaltu. V prvním poločase totiž poslal Vlašim do vedení a ve druhém jej ještě navýšil. Za hosty v závěru snížil Jan Silný, ale na body to Brňanům nestačilo.
28' Červenka
63' Červenka
81' Silný
19' Janda
90' Markovič
82' Jeřábek
87' Otrísal
88' Málek
Sestavy
Markovič – P. Breda, Broukal, J. Štochl, Zinhasović (88. Zukal) – Janda (56. Vrána), Blecha, Průcha, Bassey (64. Křišťan) – Červenka, Jurásek (56. V. Svoboda).
Na lavičce: Řehák, Dias, Ruml
Trenér: Daniel Šmejkal
Veselý – Otrísal, Jeřábek, Matocha (85. Fall), Kučera – Reteno Elekana (69. Silný), Málek, Zikl (69. Szotkowski), Pašek (42. Krška, 85. Minařík) – O. Ševčík, Lutonský.
Na lavičce: Vítek, Bednář
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Ulrich – Hurych, Volf • Stadion: Stadion v Kollárově ulici •

Komentář

Nedělní utkání 17. kola mezi Vlašimí a Líšní začalo zajímavě. Na hrací ploše byla k vidění celkem zajímavá podívaná. Po deseti minutách se dostal k míči na vápně Jurásek, který se snažil zakončit, ale jeho ránu zlikvidoval Veselý. Líšeň se snažila také prokombinovat do zakončení, ale domácí obrana pracovala bez výraznějších chyb. V 17. minutě byl ve vápně navíc faulován Janda a sudí nařídil pokutový kop. Jeho rozehrání si vzal na starost Marek Červenka, ale jeho tvrdou ránu vyrazil nohou brankář Veselý.

Udeřit tak mohl tým z jihu Moravy, ale střelu Ševčíka zablokovali domácí obránci. Po necelé půlhodině hry se dostal k míči domácí útočník Marek Červenka, který parádní ranou otevřel skóre - 1:0. Atraktivní utkání pokračovalo v dobrém tempu i po úvodní brance. Druhý celek tabulky mohl před poločasovou pauzou vyrovnat, ale Paškův pokus byl zablokován a Krška zamířil nad branku.

I po změně stran to vypadalo na dobrý fotbal z obou stran. Jako první o sobě dala vědět domácí Vlašim po Bredově pokusu. Tvrdou ránu na přední tyč Veselý zkrotil a podobně si počínal o pár chvil později na druhé straně i Markovič. S přibývajícím časem se více do hry dostávali hostující fotbalisté a Vlašim byla spíše v defenzivě. I přes to se snažila využívat své brejky. Jeden takový nedokázal zakončit Svoboda a hned poté měli domácí štěstí, kdy Lutonského zakončení na zadní tyči zamířilo nad branku.

Na stadionu v Kollárově ulici se potvrdilo známé fotbalové pravidlo nedáš - dostaneš. Marek Červenka si počíhal na přihrávku mezi obránci a následně sám před Veselým nezaváhal - 2:0. Svěřenci trenéra Valachoviče zbraně nesložili a chtěli s výsledkem ještě něco udělat. To se přeci jen nakonec podařilo, když devět minut před koncem zápasu dokázal míč s pomocí tyče dostat do sítě Jan Silný - 2:1.

Závěrečné minuty tedy nabídly dramatické okamžiky, které však nakonec vyústily pouze ve tři žluté karty. S výsledkem již ani jeden tým nedokázal pohnout a tři body nakonec zůstaly pod bájnou horou Blaník. Vlašim navíc zvítězila v posledních třech zápasech.