16.04.2021 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Desátá Dukla vyměnila trenéry, Skuhravého nahradil Pilný

Foto: fkdukla.cz
Praha – Trenér Roman Skuhravý skončil na lavičce fotbalistů Dukly Praha. Společně s asistentem Richardem Polákem jej ve čtvrtek odvolalo představenstvo klubu. Tým do nedělního utkání v Jihlavě povede Bohuslav Pilný s dosavadním koučem třetiligové rezervy Alešem Majerem. Pražané po zimní přestávce vyhráli ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE jediný z pěti zápasů. V posledních třech duelech nezískali ani bod.

„Trenér Skuhravý převzal mužstvo v září 2018 s úkolem pokusit se po sérii sedmi úvodních porážek zachránit pro Duklu prvoligovou příslušnost. To se nakonec nepodařilo. Kromě pokusu o návrat do nejvyšší soutěže dostal spolu se svým asistentem Richardem Polákem za úkol zabudovávat do A-týmu mladé talentované hráče, což se mu úspěšně podařilo. Bylo to z toho důvodu, aby pozdější prodej těchto hráčů ulehčil z mé strany financování fotbalového klubu,“ komentoval pro klubový web Dukly Petr Paukner, většinový vlastník klubu.

„Jsem přesvědčen, že on i jeho asistent odváděli po celou dobu svého působení v našem klubu svou práci s maximálním zaujetím a za to bych jim chtěl poděkovat. Bohužel, série posledních neúspěšných výsledků provázená nízkou efektivitou nedala vedení klubu a ani mně jinou možnost než téměř tříletou spolupráci ukončit,“ zdůvodnil, proč aktuálně desátý celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY sáhl ke změnám na trenérských pozicích. „Do další trenérské činnosti jim přeji hodně zdaru,“ doplnil Paukner.

Dukla v letošním roce porazila ve druhé nejvyšší soutěži pouze Ústí nad Labem (5:0). Poté ji přibrzdila nákaza koronavirem. Po návratu z karantény remizovala v Třinci (2:2), kde bod zachránila dvěma góly v posledních minutách. Z dalších zápasů odcházel Skuhravého výběr s porážkou. Nejprve prohrál na hřišti Prostějova (0:1), pak doma s Varnsdorfem (1:2) a naposledy ve středečním vloženém kole v Líšni (0:3). V současnosti mají „vojáci“ na kontě 21 bodů za pět vítězství a šest remíz. Šestkrát také v letošním ročníku soupeřům podlehli.

Šestačtyřicetiletý Skuhravý loni s Duklou obsadil ve F:NL třetí místo. To by za normální situace znamenalo účast v baráži o FORTUNA:LIGU, ta se však kvůli pandemii koronaviru nehrála. Klub z Julisky tak zůstal ve druhé nejvyšší soutěži.

Osmačtyřicetiletý Pilný v sezoně 2014/15 dovedl do nejvyšší soutěže Hradec Králové. Působil rovněž ve Viktorii Žižkov a v Sokolově a jako asistent v Příbrami.