17.04.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

O desáté nule klukům říkat nebudeme, smál se ústecký Tvrdoň

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – V domácím souboji 18. kola proti Vyšehradu potvrdili fotbalisté Ústí nad Labem zisk tří bodů z Chrudimi. Desátým čistým kontem se v sezóně blýskl Marián Tvrdoň, jenž má v popředí brankářských statistik navrch o dvě nuly před druhým Vlastimilem Veselým z Líšně. Gólmanská jednička Army nevynechala ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE jediné mistrovské utkání.

„Říkali jsme si, že nás nečeká nic jednoduchého, přestože Vyšehrad je s pěti body v tabulce poslední. Sami jsme se o tom přesvědčili, zápas byl náročný, samo nic nešlo. Slavoj hrál kompaktně, nepříjemně, bránil, dokud mohl a my vítězství urvali až v 93. minutě. Věřil jsem do závěrečného hvizdu, protože v kabině se stále bavíme o tom, že utkání se hrají do posledního písknutí. Nezáleží na tom, kdy a z jaké situace vstřelíme gól, na to se historie ptát nebude. Podstatné také bylo, že jsme neinkasovali, každopádně jsme měli nějaké šance proměnit,“ hodnotil střetnutí 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Marián Tvrdoň, jenž si v letošním ročníku připsal desáté čisté konto. To jsou o dva shut-outy více než v sezóně 2019/2020.

„Desátá nula je suprová, jsem spokojený. Jedinou kaňkou je, že jsme během tří utkání obdrželi patnáct branek. Je to zásluha také kluků, že dobře brání, nedostáváme hloupé góly a neděláme v defenzivě chyby. Potřebujeme se zlepšit v útočné fázi, abychom dávali více branek. Věřím klukům, že to přijde a rozstřílíme se. O desáté nule spoluhráčům říkat nebudeme, ani za devět předchozích jsem nic neplatil (smích). Na konci sezóny se s pokladníkem nějak srovnáme,“ smál se šestadvacetiletý gólman Army, kterému v 70. minutě zatrnulo v souboji s Pavlem Hezoučkým.

„Lukáš Glöckner přihrával malou domů, ale hřiště není stále kvalitní na to hrát po zemi. Míč poskakuje, kluci se o tom sami přesvědčili. V momentě, kdy mi přihrával a balón byl pomalejší, se rozeběhnul protihráč. Míč jsem si zpracoval, poskočil a přemýšlel jsem nad kličkou. Zakryl jsem balón tělem, hráč na mě visel a já musel vypíchnout. Bylo to na hraně, ale věřil jsem si, že to odkopnu,“ připomněl si rodák z Nitry moment, při kterém trenéru Davidu Jarolímovi vyletěl puls.

Arma po dvou domácích bezbrankových remízách proti Vlašimi a Táborsku poprvé pod novým koučem uspěla na vlastním stadionu za tři body. „Je to pravděpodobně tím, že venku necítíme takový tlak, jsme trpělivější a soupeře necháváme hrát. Víme, že na hřišti soupeře můžeme jen získat, doma se musíme uklidnit, být trpěliví a podržet balón. Snažíme se vše rvát na sílu a řešit vše hned první přihrávkou. Navíc v domácích zápasech proti nám každý zaleze a čeká na brejky,“ dodal odchovanec ČFK Nitra, jenž s Armou drží sérii pěti duelů bez porážky.

„Dostali jsme na začátku jara facku od Dukly Praha, která nás probrala. Od té doby nám forma celkem šlape, jen nedáváme góly. Věřím, že střeleckou smůlu prolomíme a ukážeme, jak jsme silní v útoku,“ uzavřel Tvrdoň.

90' Bílek
bez branek
71' Jiránek
83' Ikugar
45' Schneider
74' Ordelt
85' Kříž
Sestavy
Tvrdoň – Strada, Hudec, Glöckner, Písačka – Emmer (59. Jiránek), M. Bílek – Prošek (81. Ikugar), Čičovský, Kušej (76. Chodora) – Gollnack (59. Koubek).
Na lavičce: Němec, Černý, Cantin
Trenér: Jaromír Jindráček
Ordelt – D. Procházka, Alexandr, Jakab, Žilák (42. Schneider) – Kulig, Kříž, Hezoučký, Suchan, Zaradny (74. Vojta, 90. Burda) – Králíček (74. Drobílek, 90. Hampl).
Na lavičce: Borka
Trenér: Michal Zach
Rozhodčí: Raplík – Váňa, M. Volf • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Hráno bez diváků