18.04.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Žižkov ukončil domácí trápení, Ústí srazila rychlá branka Sukisy

Foto: fkvz.cz
Praha - Úvodní nedělní souboj 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přinesl radost Viktorii Žižkov. Ta dokázala v azylu v Proseku teprve podruhé na jaře zvítězit, proti Ústí nad Labem jí k tomu stačila jediná branka Mashikeho Sukisy z páté minuty utkání. Hostující Arma se nedokázala prosadit v jarní části již ve čtvrté utkání a nevyužila možnosti dotáhnout se na vedoucí duo.
5' Mashike Sukisa
bez branek
bez karet
84' Prošek
90' Miskovič
90' Gollnack
Sestavy
Hrubeš – Řezáč, Prebsl, Pudil, Nabijev (61. Auer) – Súkenník, Sixta (84. Hušek) – Bazal (78. Richter), Batioja, Muleme – Mashike Sukisa.
Na lavičce: Švenger, Ahamada, Petrlák, Bezdička
Trenér: David Oulehla
Tvrdoň – Strada, Hudec (80. Ikugar), Glöckner, Písačka – Emmer (64. Kušej), Bílek – Prošek (88. Chodora), Čičovský, Miskovič – Koubek (64. Gollnack).
Na lavičce: Němec, Cantin, Jiránek
Trenér: Jaromír Jindráček
Rozhodčí: Hocek - Pečenka, Hurych • Stadion: Stadion SK Prosek • Hráno bez diváků

Komentář

Vydařený nástup Žižkova korunoval už v páté minutě Elvis Mashike Sukisa, který našel nadýchaný centr na přední tyči a přesnou hlavičkou otevřel skóre – 1:0. Ústí vzápětí začalo navyšovat své napadání, jenže šťastný a překvapivý gól původně centrujícího Matěje Koubka neplatil kvůli ofsajdu. O pár minut později mohl autor prvního gólu udeřit znovu, ale tentokrát poslal Řezáčův centr vedle.

Aktivita Severočechů narůstala, zatímco domácí čekali na brejky. Řada rohů na obou stranách však výraznější šance nenabídla, přesto se velmi dobře hrající Matěj Koubek dostal do dvou gólovek. V první řadě neusměrnil svou hlavičku, vzápětí jeho postrčení dlouhého nákopu srazil vybíhající brankář Žižkova.

Ústí navázalo ve druhé půli na aktivitu z první části, jenže jeho převaha byla spíše optická. Severočeši si sami komplikovali situaci častými přihrávkami navíc, nepřesnostmi a špatným zakončením. Za gólové šance lze považovat jen závar před domácí brankou z 54. minuty a povedenou střelu Václava Proška o dvacet minut později.

Gólu se však hosté nedočkali, zatímco domácí čekali na brejky a nakonec ubránili první jarní domácí vítězství 1:0.