18.04.2021 | Josef Janda | Zápas

Táborsko zvítězilo v záchranářském souboji nad Blanskem

Foto: fkblansko.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska v 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Blanskem 1:0. Těsně před pauzou poslal domácí do vedení Čapek. Na začátku druhé půle mohli zvýšit vedení, ale šance nevyužili. Naopak za brankářem Pecháčkem zvonilo břevno. Domácí ovšem ubránili čisté konto a v důležitém zápase zvítězili.
44' Čapek
bez branek
41' Ndiaye
86' Pecháček
4' Aggoun
56' Sedlo
74' Bartolomeu
78' Helebrand
89' Piták (trenér brankářů)
Sestavy
Pecháček – Navrátil, Havrda (39. Provazník), Tusjak (81. Dybala), Holiš – Almeida, Liepa (81. Vozihnoj), Ndiaye, Boula – Tolno (81. Gil), Čapek (90. Penc).
Na lavičce: Zadražil, Majka
Trenér: Sergejs Golubevs
Halouska – Aggoun, Helebrand, Sukup, Sedlo – Ngoma, R. Buchta (74. Černín), Vlachovský (64. Bartolomeu), Mach (46. T. Machálek) – Žák (81. Klusák), Lhotecký (64. Vasiljev).
Na lavičce: Chmiel, Koraksić
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Lerch - Hájek, Matoušek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici •

Komentář

Do první šance utkání se dostal domácí favorit po patnácti minutách. Na centrovaný míč naskočil kapitán Jakub Navrátil, jehož pokus vyrazil Halouska s velkými obtížemi. Tři minuty po nadějné akci pálil těsně vedle branky Kristaps Liepa. Táborsko bylo v úvodu aktivnějším týmem a dělalo blanenské defenzivě velké starosti.

Po půlhodině hrozili už také hosté, kteří vyrovnali hru. Do největší šance Blanska v první půli se dostal Filip Žák, jenže jeho ránu zblízka tečovala táborská defenziva nad branku.  

Jediný gólový okamžik zápasu nabídla 44. minuta. Modou vybojoval uprostřed hřiště ztracený míč skluzem a vítěznou akci vedl středem hřiště. Balon se dostal k Davidu Čapkovi, na jehož přehození brankář Halouska nestačil. Táborsko vedlo 1:0 a odcházelo do šaten spokojenější.  

Netrvalo dlouho a ve druhé půli se role chopili domácí. Nejprve protáhl gólmana Tusjak, poté zahrozil ze standardky Almeida. Hosté se ale rychle vzpamatovali a po hodině hry byli vyrovnání nejblíže. Ngomův centr z pravé strany našel Tomáše Machálka, jehož hlavička o zem skončila na břevnu.  

Blansko toužilo po vyrovnání a snažilo se odvrátit první jarní porážku. Hosté si v závěru vytvořili zajímavý tlak a domácí sledovali hodinky a odvraceli míče. K poslední hlavičce utkání se dostal v nastavení Matěj Helebrand, domácí gólman však míč v klidu lapil. Táborsko vyhrálo v důležitém souboji s Blanskem 1:0 a připravilo mu první jarní ztrátu všech bodů.