21.04.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Dukla má druhou výhru v řadě, proti Blansku rozhodla zkraje zápasu

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Dukly porazili v dohrávaném utkání 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na domácím hřišti Blansko 2:1. Pražanům se povedl vstup do zápasu, kdy už v 11. minutě vedli po brankách Sunday Faleyeho a Lukáše Buchvaldka 2:0. Na konci úvodního dějství hosté snížili po brance Roberta Bartolomea, ale vyrovnat už se jim nepodařilo. Dukla má tak druhou výhru v řadě, Blansko naopak druhou porážku.
4' Faleye
11' Buchvaldek
41' Bartolomeu
50' Piroch
66' Černín
88' Bartolomeu
Sestavy
Rada – Chlumecký, Piroch, Fišl, Barac (90. Trávníček) – Peterka, Doumbia – Faleye (84. Kovernikov), Kozel (46. Šebrle), Buchvaldek (46. Kim) – Hadaščok (72. Krunert).
Na lavičce: Kinský, Mentberger
Trenér: Bohuslav Pilný
Halouska – Sedlo (81. Žák), Aggoun, Černín, Koraksič (72. Ngoma) – Bartolomeu, Kopičár, Buchta (81. Mach), Klusák – Vasiljev (63. Kepl) – Machálek (63. Lhotecký).
Na lavičce: Chmiel, Helebrand
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Machač – Vodrážka, Pfeifer • Stadion: Stadion Juliska • Hráno bez diváků

Komentář

Na pražské Julisce začali aktivněji hosté, přesto se z prvního gólu radovala Dukla. Už ve čtvrté minutě se po centru z pravé strany prosadil parádní hlavičkou o břevno Sunday Faleye, na jehož trefu navázal o sedm minut později Lukáš Buchvaldek. I po dvou inkasovaných gólech Moravané pokračovali v aktivitě, zatímco domácí se soustředili na zodpovědnou defenzivu a několikrát skvělými obrannými zákroky zablokovali nebezpečný centr či střelu.

V závěru poločasu už ale neuhlídali Roberta Bartolomea, jenž na zadní tyči obstřelil bezmocného Filipa Radu. V závěru poločasu navíc mohlo být hůř! V nastavení zůstal na malém vápně nehlídaný Tarek Aggoun, jehož hlavička z malého vápna proletěla jen vedle pravé tyče.

Blansko si přeneslo aktivitu také do druhé půle, ve které vychytal Tomáše Machálka skvělý Filip Rada, zatímco vzápětí pálil Dejan Koraksič mimo. O deset minut později zahodil zajímavou šanci střídající Tomáš Kepl, na druhé straně Pavel Halouska skvěle vykryl prudký přímý kop Daniela Fišla.

Moravané se ještě tlačili za vyrovnáním, zatímco domácí čekali na brejky, ale z gólu už se neradovalo ani jedno z mužstev. Dukla si tak vybojovala tři body, díky kterým si připisuje druhou výhru v řadě. Naopak Blansko podruhé za sebou padlo.