21.04.2021 | Petr Komárek | Preview kola

Dohrávky 15. kola: Hradec čeká derby s Chrudimí, Dukla hostí nováčka

Foto: fchk.cz
Praha – Dvě dohrávky 15. kola má ve středu na programu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA. Zápasy Chrudimi s Hradcem Králové a Dukly Praha s Blanskem (výkopy v 17 hodin) se nemohly odehrát v původním termínu kvůli nákazám koronavirem. „Votroci“ si mohou pojistit první místo a zvýšit náskok na druhou Líšeň na šest bodů. Regionální derby odvysílá živě na svém webu sázková kancelář Fortuna.

Hradec ve F:NL drží sérii pěti výher v řadě. Naposledy si doma poradil s Třincem, který gólem zkušeného záložníka Rady z penalty porazil 1:0. „Chrudim je v určité fázi po koronaviru, my jsme si tím před časem taky prošli. Nečitelná je jejich sestava i výkon. Budeme muset být zase trpěliví a věřit ve své kvality. Chceme zase přidat do tabulky plusové body,“ řekl webu fchk.cz hradecký trenér Zdenko Frťala.

„Votrokům“ bude kvůli stopce za čtyři žluté karty chybět slovenský útočník Prekop, který se spolu s dalším forvardem Vašulínem dělí o pozici nejlepšího týmového střelce. Oba nasázeli po sedmi brankách, Vašulín na to potřeboval o sedm utkání méně. Na marodce pak zůstává obránce Mejdr. „Nějaké bolístky máme, ale nic vážného. Změny budou, ale jsem rád, že ne z důvodu zranění,“ doplnil Frťala.

Chrudim si z posledních čtyř kol odnesla dvě výhry a dvě prohry. Proti Hradci nastoupí ke druhému domácímu střetnutí za sebou, v sobotu podlehla druhé Líšni 0:3. V tabulce jí patří pátá příčka, v případě středečního vítězství ale předskočí Ústí nad Labem a posune se na čtvrtou pozici.

„Rádi bychom uspěli, ale víme, co nás čeká. Hradec je ve skvělé formě, navíc je extrémně namotivovaný,“ uvedl pro klubové stránky chrudimský kouč Jaroslav Veselý. „Hradec ví, že když nepostoupí letos, tak to v dalších sezonách bude mít extrémně složité. Hráči to cítí a jdou si za tím. My jim to chceme zkomplikovat,“ konstatoval.

Návrat do známého prostředí čeká útočníka Daniela Vašulína, jenž do Hradce přišel právě z Chrudimi. V barvách MFK působil ještě v loňské sezoně. „Bude to mít snazší, když se hraje bez diváků. Mám ho rád, ale teď bude na devadesát minut náš soupeř. Známe jeho přednosti a pokusíme se ho ubránit,“ sdělil Veselý.

Východočeské derby přinese v přímém přenosu sázková kancelář Fortuna.

Dukla v premiéře pod trenérem Bohuslavem Pilným zabrala a v Jihlavě po trefě Buchvaldka zvítězila 1:0. Ve srovnání s jedenáctým Blanskem mají Pražané o čtyři body více a v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY jsou osmí. „Nebude to vůbec lehký zápas, musíme být dobře koncentrovaní. Jsme si vědomi toho, že kdybychom výhru z Jihlavy potvrdili, tak se dostaneme do klidnější pozice a možná i do horní poloviny tabulky,“ citoval klubový web Dukly Pilného.