24.04.2021 | Matěj Vybíral | Zápas

Záchranářský souboj pro Třinec, Vyšehrad opět neskóroval

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec - V souboji 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se fotbalisté Třince dokázali znovu odpoutat ze sestupových pozic. Proti beznadějně poslednímu Vyšehradu se Třinečtí prosadili poprvé těsně před přestávkou, po pauze ale nepřipustili žádné pochybnosti a nakonec si dokráčeli pro pohodlný výsledek 3:0! Vyšehrad se neprosadil počtvrté z posledních pěti zápasů a jeho osud ve druhé nejvyšší soutěži je s největší pravděpodobností zpečetěn.
43' Javůrek
63' Hýbl
75' Foltyn
bez branek
15' Bedecs
86' Bedecs
32' Kulig
76' Egert
90' Vejvar
Sestavy
Adamuška – Omasta, Bedecs, Foltyn, Hýbl (87. Gáč) – Vaněk, Habusta – Celba, Weber (80. Attah), Javůrek (70. Cienciala) – Samiec.
Na lavičce: Pastornický, Hlúpik, Puchel, Nieslanik
Trenér: František Straka
Ordelt – Stropek, Alexandr, Jakab, Schneider – Kulig (59. Zaradny), Suchan – Hampl (46. Egert), Drobílek (59. Kříž), Hezoučký (67. Vejvar) – Procházka (82. Vojta).
Na lavičce: Borka, Králíček
Trenér: Jaroslav Klíma
Rozhodčí: Zaoral – Antoníček, Mikeska • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Třinec se rozjížděl pomaleji a na první velkou šanci čekal do 22. minuty. Aktivní Omasta utekl po pravé straně, vracel míč Martinu Samiecovi, který nabíhal z druhé vlny, ale trefil pouze připraveného gólmana Ordelta.

Slezané si vytvořili další dvě tutovky do konce poločasu. Celba z palebné pozice ještě posunul míč na dobře postaveného Habustu, který ale přihrávku nečekal a následně přestřelil. Ve 43. minutě už se domácí prosadili. Habusta vyhrál hlavičkový souboj ve středu hřiště a Samiec našel rozběhnutého Jana Javůrka. Ten z první střely Ordelta nepřekonal, ale dostal se k dorážce a přeloboval vyšehradského brankáře.

Druhý gól přidali třinečtí fotbalisté už v 63. minutě. Akci odstartoval výhozem už gólman Adamuška. Samiec ze středu našel na pravé straně volného Omastu, který krásnou kombinaci ještě vyšperkoval přihrávkou na Matěje Hýbla, jenž ze skvělé pozice zakončil do protipohybu Ordelta.

Třinec závěr zápasu kontroloval a přidal ještě jednu trefu. Přímý kop z pětadvaceti metrů rozehrál Weber na Habustu, který vrátil míč do ohně, kde se ke střele zblízka protlačil Martin Foltyn. Od 86. minuty dohrávali domácí v deseti, protože Bedecs fauloval v hlavičkovém souboji a uviděl druhou žlutou kartu. V nastavení mohl Vyšehrad alespoň snížit, ale Jakabovu ránu z přímého kopu mířící k pravé tyči Adamuška konečky prstů vytáhl mimo branku. Slezané tak zvítězili jednoznačně 3:0.