24.04.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Jihlava rozhodla v Blansku v závěru utkání a bere zasloužené tři body

Foto: Jiří Havel Nejezchleb
Blansko - Ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítalo Blansko na svém stadionu Jihlavu. Hosty poslal do vedení po čtvrthodině hry do vedení Vedral, domácí však kontrovali v závěru poločasu, když po rohu srovnal Sedlo. Dlouho vyrovnané utkání rozhodl v 84. minutě penaltový zákrok Sukupa, který následně potrestal Červ, a razítko na výhru Jihlavy dal v úplném závěru Vojtěch Křišťál.
42' Sedlo
15' Vedral
86' Červ (pen)
90' Křišťál
49' Kopičár
52' Helebrand
64' Sukup
74' Bartolomeu
84' Sukup
90' Pulpit (trenér)
44' Vlček
60' Pojezný
90' Chocholatý
Sestavy
Halouska – Sukup, Helebrand, Aggoun, Sedlo – Ngoma (80. Vasiljev), Kopičár, Buchta, Vlachovský (69. Bartolomeu) – Žák (80. Koraksić), Machálek (46. Lhotecký).
Na lavičce: Chmiel, Černín, Klusák
Trenér: Martin Pulpit
Lancman – Křišťál, Pojezný, Vlček, Peřina – Lacko, Červ, Shudeiwa (77. Chocholatý) – Ritter (77. Ševčík) – Vedral (90+1. Tureček), Klobása (66. Patrák).
Na lavičce: Číž, Svoboda, Selnar
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Denev – Dobrovolný, Vejtasa • Stadion: Stadion na Mlýnské • Hráno bez diváků

Komentář

Do utkání na stadionu Na Mlýnské vstoupili aktivněji hosté. První náznak šance měl po deseti minutách hry Klobása, který dostal centrovaný míč do vápna, ale jeho následná rána z nadějné pozice byla zablokována. To z další šance už hosté po čtvrthodině udeřili. Míč vytáhl středem kapitán Lacko a skvěle narýsoval kolmici mezi beky na nabíhajícího Filipa Vedrala a ten přízemní ranou obstřelil Halousku na zadní tyč – 1:0.

Domácí inkasovaná branka nabudila a dokázali hru opticky srovnat. Přišlo několik nadějných střeleckých pokusů, ale ani jeden z nich nesměřoval mezi tři tyče, a tak byl Lancman téměř bez práce. O to překvapivější bylo vyrovnání Blanska tři minuty před koncem první půle. Centr Vlachovského z rohového kopu našel před brankou úplně volného obránce Martina Sedla, který zblízka hlavou nasměroval míč pod břevno a vsítil už svůj třetí gól v jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY – 1:1.

Druhá půle, do které se vstupovalo za nerozhodného stavu, dlouho nabízela nezáživnou podívanou a hosté byli o něco aktivnější. Z přímého kopu zajímavě střílel Křišťál, ale Halouska byl u své tyče připraven a míč lapil do rukavic. Z řad domácích zahrozil deset minut před koncem střídající Lhotecký, který se uvolnil ke střele, ale přízemní pokus poslal těsně vedle levé tyče Lancmanovy branky.

Klíčový moment zápasu přišel sedm minut před koncem, kdy v obrovském závaru ve vápně Blanska chtěl míč odvracet nůžkami Sukup, místo míče ale trefil Vedrala. Rozhodčí nařídil penaltu a navíc obránce domácích vyloučil. Penalty se chopil záložník Lukáš Červ a prudkou ranou doprostřed branky se nemýlil. Domácí v závěru i v oslabení vrhli zbytky sil dopředu, ale z žádného z centrů si nic nevypracovali.

Naopak v samotném závěru vyrukovala Vysočina s brejkem do rozhozené obrany domácích, centr Patráka z levé strany zamířil do vápna na dobíhajícího Vojtěcha Křišťála a ten tvrdou utaženou ranou propálil Halousku, a hlavně definitivně pojistil tři body pro Vysočinu. Ta vyhrála potřetí z posledních čtyř utkání a má bodový náskok na sestupové pásmo, naopak Blansko padlo potřetí v řadě.