24.04.2021 | Karel Jedlička | Zápas

Dukla po výměně trenéra poprvé ztratila, s Vlašimí jen remizovala

Foto: fcdukla.cz
Praha - Ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se pražská Dukla na domácím hřišti postavila Vlašimi, další vítězství pro nového kouče z toho však nebylo. Na branku Krunerta z prvního poločasu totiž po pauze dokázali hosté odpovědět trefou Červenky, ve vyrovnaném duelu již další góly nepadly. Vlašim tak po remíze 1:1 udržela pražského soupeře v tabulce za svými zády.
24' Krunert
66' Červenka
90' Chlumecký
bez karet
Sestavy
Rada – Piroch, Kovernikov, Chlumecký – Barac, Doumbia (88. Kozel), Peterka, Krunert, Šebrle (65. Kim) – Faleye (65. Buchvaldek), Fábry (44. Hadaščok).
Na lavičce: Šťovíček, Fišl, Kott
Trenér: Bohuslav Pilný
Řehák – Breda, Štochl, Broukal, Svoboda (89. Zukal) – Ruml, Janda (46. Jurásek), Zinhasović, Křišťan – Bassey, Červenka.
Na lavičce: Markovič, Dias, Kozel, Vrána, Firbacher
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Raplík – Pečenka, Hurych • Stadion: Stadion Juliska • Hráno bez diváků

Komentář

V souboji ze středu tabulky se dlouho čekalo na zajímavější situaci před některou z branek. Gólmani se nudili až do 24. minuty, kdy musel lovit vlašimský Řehák míč ze své sítě. Doumbia narýsoval kolmici na Chlumeckého, který zpětnou přihrávku předložil na malé vápno Štěpánu Krunertovi – 1:0.

Hosté se za celý poločas dostali jen k jedné nebezpečné sražené střele a domácí na tom nebyli o mnoho lépe. Po přestávce už se hrál lepší fotbal. Rada vyrážel ve 49. minutě tvrdou střelu výborně hrajícího Petra Bredy z levé strany šestnáctky. Za domácí se vzápětí revanšoval podobnou dělovkou střídající Vojtěch Hadaščok.

Před vypršením hodiny hry mohly padnout góly na obou stranách. Sedmnáctiletý Matěj Jurásek, který pod Blaníkem hostuje ze Slavie, se dostal za obranu do sóla, ale první střelou zblízka nepřekonal dvakrát staršího Filipa Radu a dorážku mu z brankové čáry vykopl vracející se Artěm Kovernikov. Nečekaně tak založil nádherně sehraný brejk Dukly, po němž otřásl tyčí Hadaščok.

Rozuzlení padlo v 66. minutě. Zinhasović vyslal za děravou obranu Marka Červenku, který vylákal Radu z brány a přehodil ho pěknou šajtlí na zadní tyč – 1:1. Závěrečná čtvrtina zápasu přinesla spíše urputný boj, nejblíže rozhodnutí byl vlašimský Václav Svoboda, který po Bredově přihrávce z dobré pozice přestřelil.