25.04.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Duel Varnsdorfu s Táborskem branku nepřinesl

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf - Závěrečný souboj 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vítěze nepoznal. O záchranu bojující Táborsko uhrálo ve Varnsdorfu bezbrankovou remízu, z vyrovnaného duelu berou oba po bodu. Táborsko tak v tabulce bodově dotáhlo nebližší konkurenty z Blanska a Třince, Varnsdorf zůstává v tabulce se čtyřiadvaceti body desátý.
bez branek
bez branek
84' Kouřil
84' Ndiaye
Sestavy
Richter – Zbrožek, Kouřil, Hasil – Kazda, Bláha, Kubista, Heppner (84. Novák) – Ondráček (82. Šilhan), Schön – Velich (90. Šimon).
Na lavičce: Hladík, Macháček, Minsung, Richter
Trenér: Pavel Drsek
Pecháček – Dybala, Holiš, Navrátil, Almeida – Janošík (79. Majka), Boula, Ndiaye, Tolno (64. Gil) – Čapek (79. Provazník), Liepa (90. Penc).
Na lavičce: Slávik, Icha, Vozihnoj
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Hocek – Kubr, Kotalík • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Předposlední Táborsko jelo na sever Čech s jasným úkolem. Získat tři body a opustit sestupové příčky, na Varnsdorf navíc ztrácelo pouhé čtyři body. Za to trenér domácích, Pavel Drsek, musel před důležitým zápasem míchat sestavou. Z té mu  vypadlo hned několik hráčů. Kapitán Rudnytskyy léčí bolavá třísla, Lehoczki se vykartoval a Kocourek je v rekonvalescenci po zranění kolene.

První větší emoce na hřišti vzbudila akce Táborska již ve třetí minutě. Dybala se snažil prostřelit domácí tvrz a signalizoval přitom ruku jednoho z obránců. Hlavní sudí však zůstal v klidu a nechal hru pokračovat. To ale bylo na dlouhou dobu poslední, co mohla hrstka domácích fanoušků za plotem vidět. Hra v první půli byla z obou stran plná nepřesných přihrávek, nedovolených zákroků a naběhaných kilometrů. V závěru první půle ještě vyslal křížný centr Hasil na nabíhajícího Schöna, jenž si zatáhl míč do pokutového území. Se střelou ale tak dlouho váhal, až ho o něj hosté obrali. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Varnsdorf, který zlepšil přesnost přihrávek, což vyústilo k šanci Velicha ve 48. minutě. Po převzetí míče se v rychlosti otočil a vyslal tvrdou přízemní střelu k tyči. Pozorný Pecháček pokus vytáhl na rohový kop.

Šanci otevřít skóre zápasu zahodili hosté v 65. minutě. Martin Janošík dostal míč do ulice za obranu a tváří v tvář proti Richterovi selhal. Varnsdorfský brankář předvedl skvělý zákrok a držel naděje svého týmu, který letos na domácí půdě ještě nevyhrál. Na hřišti se poté přiostřilo, což vyústilo ve strkanici mezi Kouřilem a Modouem. Oba aktéři si vysloužili žlutou kartu.

A když se neujala ani střela Modoua v první minutě nastavení, skončil zápas bezbrankovou remízou. Táborsko se bodově dotáhlo na Třinec a Blansko, Varnsdorf klesl na desáté místo se čtyřiadvaceti body.