02.05.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Žižkov přetlačil Varnsdorf, rozhodl střídající Diviš

Foto: fkvz.cz
Praha – Nedělní utkání 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Žižkovem a Varnsdorfem nabídlo drama se šťastným koncem pro domácí. Viktoria v těžkých fotbalových podmínkách neproměnila penaltu, pak ale dokázala odskočit gólem střídajícího Jaroslava Diviše. Pražané už další šance neproměnili, přesto nakonec uhájili těsné vedení 1:0, díky kterému odskočili Severočechům na rozdíl šesti bodů. Varnsdorf naopak čeká na vítězství už čtyři utkání.
62' Diviš
bez branek
87' Moník (vedoucí týmu)
90' Ahamada
43' Zbrožek
57' Richter
90' Bláha
Sestavy
K. Hrubeš (23. Švenger) – Řezáč, Pudil, Súkenník, Muleme – Zoubele (82. Petrlák), Sixta – D. Richter (82. Ahamada), Urbanec, Bazal (55. Jaroslav Diviš) – Batioja.
Na lavičce: Hušek, Auer, Nabijev
Trenér: David Oulehla
A. Richter – Hasil, Zbrožek, M. Richter – Lehoczki, Bláha, M. Kubista, Heppner (65. Daniel Novák) – Ondráček (65. Šilhan), Schön (78. Kazda) – Velich (78. Šimon).
Na lavičce: Vaňák, Macháček, Minsung
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Lerch – M. Novák, Slavíček • Stadion: Stadion SK Prosek • Diváci: 30

Komentář

Počasí fotbalu nepřálo, proto se oba týmy na podmáčeném terénu trápily. Výjimkou byl jen samostatný únik Vladislava Schöna, kterého skvěle vychytal Karel Hrubeš. Brankář Žižkova však obdržel úder do hlavy, a přestože pokračoval ve hře, po dvaceti minutách byl donucen vystřídat.

Nepřesností přibývalo stejně jako osobních soubojů, proto první poločas gól nenabídl. V úvodu druhého dějství však vypálil Daniel Richter z hranice vápna těsně vedle levé tyče, načež jeho následná střela z druhé vlny po rohovém kopu skončila na ruce bránícího hráče.

Žižkov tak dostal příležitost penalty, ale Adam Richter skvěle vystihl směr Súkenníkova kopu a skokem k pravé tyči pokutový kop zneškodnil. Už podruhé v utkání se dostal do úniku Vladislav Schön, leč tengotkrát ho vychytal na velkém vápně Milan Švenger.

Krátce nato se ve vápně dostal k míči Jaroslav Diviš, jenž si připravil střelu a přesnou trefou k pravé tyči po hodině hry otevřel skóre. 

Varnsdorf se nevzdával, střídání oživila jeho ofenzivu, ale šance už měli hlavně domácí. Jakub Urbanec však nejprve pálil z vápna mimo, načež po pár minutách neusměrnil svou střelu k zadní tyči.

Žižkov zůstal po výhře na osmém místě tabulky, za sedmou Vlašimí jsou však Pražané se třiceti body už jen o skóre. Varnsdorf se drží o šest bodů zpátky a uzavírá v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY první desítku.