05.05.2021 | Petr Komárek | Zápas

Třinec má třetí domácí výhru v řadě, proti Ústí rozhodl Foltyn

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince zvítězili ve vloženém 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Ústím nad Labem těsně 1:0. Jediný gól duelu vstřelil v prvním poločase po rohovém kopu Martin Foltyn. Třinec si na domácí půdě připsal třetí výhru v řadě a drží zde neporazitelnost pět zápasů, Ústí nad Labem naopak celkově počtvrté za sebou padlo.
33' Foltyn
bez branek
23' Celba
73' Samiec
90' Adamuška
10' Strada
28' Bílek
56' Tvrdoň
75' Miskovič
Sestavy
Adamuška – Vaněk, Bedecs, Foltyn, Janoščín – Omasta, Weber (87. Nieslanik), Habusta – Puchel (61. Cienciala), Samiec, Celba (88. Bolf).
Na lavičce: Pastornický, Gáč, Hýbl, Javůrek
Trenér: František Straka
Tvrdoň – Strada, Hudec, Brak, Písačka – Kušej (58. Čičovský), Bílek (70. Jakš), Miskovič – Gollnack (58. Koubek), Emmer, Prošek (87. Chodora).
Na lavičce: Němec, Glöckner, Jiránek
Trenér: Jaromír Jindráček
Rozhodčí: Batík – Pfeifer, Černoevič • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 30

Komentář

Třinec toužil po třetí domácí výhře v řadě a krátce před uplynutím půlhodiny hry si vytvořil první velkou příležitost utkání. Celba přízemní přihrávkou od půlící čáry vysunul za ústeckou obranu Puchela. Záložník Slezanů se dostal k zakončení z pravé strany, brankář Tvrdoň proti němu ale včas vyběhl, zmenšil mu střelecký úhel a míč vyrazil.

O chvíli později přišly dva přesné pasy a k levé tyči to zkoušel Weber, jeho střelu však poslal pryč jeden z vracejících se hostujících obránců. Ve 33. minutě už to nicméně svěřencům trenéra Straky vyšlo. Po rohovém kopu z levé strany následovalo prodloužení hlavou, jež defenzíva Severočechů odvrátila do míst, odkud se zahrávají penalty. Tam si míč našel pohotový Martin Foltyn a halfvolejem ho napálil do sítě. Tvrdoň se k zemi vrhal marně.

Na druhé straně mohl vyrovnat Kušej, jeho ránu k bližší tyči zneškodnil Adamuška. Proti pokusu Proška, který si zleva naběhl do blízkosti velkého vápna, zasahovat nemusel. Při zemi letící balon skončil kousek vedle levé tyče. V nastavení prvního poločasu zahrával Miskovič přímý kop, jeho spoluhráč Brak centr do pokutového území za Adamuškova záda neusměrnil.

Po přestávce Tvrdoň mimo šestnáctku fauloval Celbu a Třinec dostal možnost navýšit vedení ze zajímavé standardní situace. Její exekuce se ujal Puchel, ústeckou zeď ovšem neprostřelil. V 78. minutě Bedecs před vápnem nedovoleně zastavil střídajícího Jakše a hosté mohli zahrozit z přímého kopu. Ten si vzal na starosti Strada, střelou pod břevno si ale na Adamušku nepřišel. Třinec porazil Ústí nad Labem 1:0 a v tabulce F:NL se posunul na desáté místo. „Arma“ si po 22. kole pohoršila, aktuálně je šestá.