05.05.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Hradec je opět blíže postupu, Líšeň s Táborskem doma pouze remizovala

Foto: sklisen.com
Brno - Do Líšně, která zažívá skvělý ročník, zavítali ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY fotbalisté Táborska. Všechny důležité momenty přišly v první půli, kdy nejprve otevřel skóre z penalty kapitán Líšně Málek, po půlhodině hry však dalekonosnou ranou překvapivě srovnal Boula. Ve druhé půli už vítězná branka pro jeden či druhý tým nepřišla, a tak se body po remíze 1:1 dělily. Hosté si z Brna odvezli důležitý bod v boji o záchranu. Líšeň naopak ztratila a na dostihnutí Hradce má už spíše teoretickou naději.
8' Málek
29' Boula
12' Pašek
60' Ševčík
7' Navrátil
23' Tolno
23' Brožek (asistent trenéra)
33' Holiš
45' Boula
90' Zadražil
Sestavy
Veselý – Jeřábek, Otrísal, O. Ševčík, Lutonský – Kučera – Pašek (73. Szotkowski), Silný (85. Zikl), Málek, Matocha (73. Reteno Elekana) – Krška (67. Rolinek).
Na lavičce: Vítek, Bednář, Fall, Šteigl
Trenér: Leoš Kalvoda
Zadražil – Dybala, Navrátil, Penc (73. Liepa), Tusjak – Tolno (90+1. P. Plachý), Boula, Holiš, Provazník – Gil, Čapek (38. Havrda).
Na lavičce: Slávik, De Almeida, Janošík, Majka
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Hanousek – Kříž, Vyhnanovský • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 80

Komentář

Brněnští fotbalisté potřebovali proti Táborsku bezpodmínečně uspět za tři body, pokud si chtěli ještě zachovat naději na případný postup do nejvyšší soutěže. To hosty čekal další zápas o důležité body při boji o záchranu. Lepší start do utkání měl však favorit z Brna. Na konci sedmé minuty vyrobil faul ve vápně Navrátil, rozhodčí nařídil penaltu a Jaroslav Málek ji bezpečně ranou doprostřed branky proměnil. – 1:0. Svým 12. zásahem v sezóně navíc dorovnal na čele tabulky střelců chrudimského Mužíka.

V dalším průběhu první půle byli domácí o něco aktivnější, v jedné z šancí ale Silný ve vápně pálil vedle. Po půlhodině hry naopak hosté překvapivě srovnali, když se za vápnem opřel do míče Jiří Boula, jeho skákavý pokus brankář Veselý podcenil a míč tak překvapivě zapadl za levou tyč – 1:1. Obdržená branka domácí opět nakopla, větší šanci si ale do konce půle nevypracovali. Naopak ve třetí minutě nastavení úvodní půle mohlo udeřit opět Táborsko, Havrda měl na levé straně prostor ke střele, ránu směřující na bližší tyč však Veselý vyrazil na roh.  

Ve druhé půli se hra srovnala a všichni přítomní na stadionu marně čekali na větší šanci. Přímý kop Gila lapil do rukavic připravený Veselý, po hodině hry pak prudká rána Matochy pouze vystrašila hosty, ale mezi tři tyče se nevešla. Vzápětí podobně zahrozil po akci Dybaly Provazník, ani jeho pokus si ale cestu na svatyni soupeře nenašel. V 64. minutě vyslal ostrou ránu z dálky Havrda, ovšem přímo do rukavic Veselého. Aktivita hostů narůstala a nebezpečně střílel také Tusjak, i s jeho střelou si ale domácí brankář poradil.  

Ve zbytku zápasu domácí měli herně navrch, kontrolovali balón, ale nahuštěnou obranou soupeře se prokousávali marně. Gólově se neujala rána Málka, z hranice vápna ani dva střelecké pokusy střídajícího Elekany. V úplném závěru měl vítězství Táborska na své kopačce Gil, americký záložník ale ve velké šanci minul prostor branky. Duel tak skončil remízou, která je de facto ztrátou pro oba týmy. Líšeň na 2. místě ztrácí na vedoucí votroky čtyři kola před koncem 10 bodů, k Táborsku se na rozdíl jednoho bodu dotáhlo třinácté Blansko.