08.05.2021 | Richard Wagner | Zápas

Varnsdorf otočil na Vyšehradě a veze tři body z Prahy

Foto: Jiří Paýr
Praha - Fotbalisté Vyšehradu opět nepřerušili sérii zápasů bez zisku bodu. Ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dlouho vedli, ale nakonec se radoval Varnsdorf. První branku zápasu vstřelil v úvodním poločase vyšehradský Drobílek po půlhodině hry. Ve druhém poločase se v poslední čtvrthodině trefili Velich a Rudnytskyy a otočili skóre utkání.
32' Drobílek
77' Velich
83' Rudnytskyy
40' Žilák
49' Vojta
70' Procházka
71' Vaněk
83' Rudnytskyy
89' Richter
Sestavy
Otáhal – D. Procházka, Egert, Stropek, Žilák – Jakab, Alexandr, Vojta (66. Vaněk), Kříž (66. Vejvar), Hezoučký – Drobílek.
Na lavičce: Ordelt, Burda, Zaradny, Králíček
Trenér: Jaroslav Klíma
A. Richter – M. Richter (75. Ondráček), Kouřil, Hasil – Zbrožek, Bláha, Lehoczki (46. Daniel Novák), Rudnytskyy, Šimon (46. Velich) – Schön (71. Kazda), Kocourek (88. Macháček).
Na lavičce: Vaňák, Pajkrt
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Dorušák - Dobrovolný, Ratajová • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 33

Komentář

V úvodu měli hosté dvě tutovky, ale ty zlikvidoval Otáhal. Vyšehrad se postupně dostal do hry, začal vyhrávat osobní souboje a brzy převzal otěže zápasu do svých rukou.

Ve 32. minutě se navíc i prosadil, když pohotovou ranou z hranice vápna skóroval Filip Drobílek. Hosté byli rázem jako vygumovaní a vůbec se nedokázali prosadit.

Po změně stran byla k vidění zprvu dominance domácího Slavoje, který se však prosadit nedokázal a ke slovu se tak dostali Severočeši.

Varnsdorf byl však zralý na zubní protézu, protože si snad všechny zuby vylámal na parádně chytajícím Otáhalovi. Ani kouzlo domácího brankáře však nevydrželo na věky.

Po rohovém kopu srovnal v 77. minutě střídající Oliver Velich. Prakticky vzápětí mohli jít domácí znovu do náskoku. Šemíci však hozenou rukavici nezvedli. Hezoučkého penaltu perfektně vykryl gólman Richter, z dorážky zamířil střelec jen do tyče.

Definitva pak přišla v 83. minutě, kdy jako nůž máslem projel obranou Pavlo Rudnytskyy a kapitán Varnsdorfu také parádním zakončením pod břevno rozhodl o exportu bodů na sever Čech.

Pro hosty je to důležitá výhra. Před zápasem je od druhého sestupového místa, které aktuálně okupuje Blansko, dělily jen dva body.