22.05.2021 | Igor Mainka | Zápas

Třinec porazil Blansko a poslal ho o soutěž níže

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec - Fotbalisté Třince ve 25. kole porazili Blansko bez problémů 2:0. Slezané se tak už definitivně zachránili, naopak Blansko s jistotou sestupuje. O výsledku zápasu rozhodl už první poločas. Nejprve si vstřelil vlastní gól hostující kapitán Buchta, poté se dorážkou zblízka prosadil Stáňa.
21' Buchta (vl)
35' Stáňa
bez branek
61' Javůrek
71' Janoščín
75' Helebrand
83' Klusák
Sestavy
Adamuška – Omasta, Foltyn, Bedecs, Janoščín, Hýbl – Stáňa (75. Celba), R. Vaněk I. (90. Nieslanik), Weber (90. Gáč), Javůrek (65. Cienciala) – Samiec.
Na lavičce: Pastornický, Bolf, Attah
Trenér: František Straka
Chmiel – Sukup, Černín, Helebrand, Klusák – R. Buchta (46. Mach), Feik (73. Alexa), Lhotecký (64. Sedlo), Vasiljev (46. Kepl), Bartolomeu (64. Ilko) – Žák.
Na lavičce: Halouska
Rozhodčí: Hocek - Hurych, Mikeska • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 50

Komentář

Blansko přijelo do Třince s cílem zamotat domácí do bojů o záchranu. Trenéři nováčka udělali oproti poslednímu zápasu tři změny v základní sestavě, navíc utkání koučoval pouze z tribuny trenér Pulpit. Trenéru Strakovi se po karetním trestu vrátil Samiec, příležitost od úvodní minuty dostal Stáňa.

Slezané byli po celé utkání aktivnějším celkem, ale blanenští fotbalisté jim ke třem bodům značně pomohli. V 9. minutě ještě chybu brankáře Chmiela Hýbl nepotrestal, když po nepovedené hlavičce extřineckého brankáře napálil míč kousek vedle pravé tyče. O dvanáct minut později už se domácí radovali. Weber zahrál přímý kop na přední tyč, kde balón hlavou prodloužil do vlastní brány kapitán Blanska Radek Buchta.

Ještě veseleji bylo v třineckém táboře ve 35. minutě. Hýbl na hranici šestnáctky prostrčil míč k Javůrkovi, ten z levé strany poslal zajímavý centr, který Klusák odhlavičkoval pouze před Bronislava Stáňu a třinecký záložník prudkou ranou pod břevno navýšil vedení Slezanů na rozdíl dvou branek.

Blanenští trenéři o přestávce sáhli ke dvěma změnám, na hřiště přišli Mach s Keplem, ale ani to hostům nepomohlo. Tým trenéra Straky si pohlídal dvoubrankové vedení. Blansko svým výkonem nemohlo pomýšlet na úspěch. Jedinou velkou šanci měl v nastaveném čase Žák. Útočník s dvacítkou na dresu poslal míč z přímého kopu k levé tyči, jenže tam byl brankář Adamuška a míč nohou vyrazil vedle brány.

Závěrečný hvizd rozhodčího Hocka ukončil trápení Jihomoravanů. Třinec se vítězstvím nejen zachránil, ale zároveň se posunul do horní poloviny tabulky.