22.05.2021 | Adam Kodet | Zápas

Zápas Prostějova s Varnsdorfem branku nenabídl, Hanáci skončí třetí

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Prostějov – Utkání 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Prostějovem a Varnsdorfem skončil bez branek. Střelecky aktivnější byli v duelu domácí favorité, míč ale za záda gólmana Richtera nedostali. Hanáci si ziskem bodu definitivně zajistili konečnou třetí pozici. Varnsdorf má zase po souběžné prohře Blanska v Třinci jistotu záchrany.
bez branek
bez branek
50' Bialek
57' Spáčil
90' Zapletal
90' Kouřil
90' Hasil
Sestavy
Bárta – Šmehyl (85. Machynek), Schuster, Bialek, Zapletal – Koudelka, Spáčil, Kopřiva (73. Dittmer) – Píchal (85. Bala), Zlatohlávek (46. Matoušek), Jurásek (63. Stříž).
Na lavičce: Hradečný, Straňák
Trenér: Pavel Šustr
A. Richter – M. Richter, Kouřil, Hasil, Heppner (76. Velich) – Lehoczki (76. Kazda), Bláha, Zbrožek, Rudnytskyy – Kocourek (88. Ondráček) – Schön (69. Šimon).
Na lavičce: Vaňák, Kubista, Novák
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Zelinka – Dresler, Bureš • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 152

Komentář

Poslední utkání letošní sezóny na prostějovském stadionu Za místním nádražím se rozbíhalo poměrně pomalu a opatrně. Vypadalo to, jako kdyby po náročném ročníku byly oba týmy už značně vyčerpané. Útočné výpady v první půli a ostatně i střely na branku, natož pak ty nebezpečné, by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Na prostějovské straně byl aktivní hlavně Zlatohlávek, který v sedmé minutě nadvakrát zakončoval Koudelkův centr, ale dostal se příliš blízko brankáři.

Hráči Varnsdorfu působili dost pasivně, hru se rozhodli založit výhradně na centrech do vápna. Jenže vepředu jim chyběla větší agresivita ve vzdušných soubojích, veškeré balóny mířící do pokutového území sbíral do rukavic brankář Bárta, nebo je stačila odvrátit obrana Hanáků. 

Největší šanci spálil Prostějov v polovině poločasu. Jurásek neskutečně obešel tři hráče, poslal míč na Zlatohlávka a ten skvěle za obranu vyslal Píchala. Ten sám vstříc brankáři zakončil po zemi, Adam Richter ale zakročil famózně a vytěsnil míč nohou.

Kdo si myslel, že ve druhé půli se obraz hry změní, ten byl na omylu. Varnsdorf viditelně čekal, co udělá soupeř a soustředil se hlavně na bránění. Defenzíva v čele s Hasilem a Kouřilem fungovala bezchybně a veškeré útočné snahy Prostějova dokázala spolehlivě eliminovat. Severočeši se dostali k jediné pořádné střele na bránu až v 82. minutě, kdy po přečíslení natáhl k ráně střídající Šimon, míč ale prosvištěl pár desítek centimetrů vedle tyče.

Prostějov mohl přeci jen strhnout vedení na svou stranu v samém závěru. Dvě minuty před koncem po rohu Koudelky propadl míč brankáři Richterovi na hlavu Spáčila, ten zblízka zakončil jen těsně mimo. Už v nastavení si pak na parádní centr Matouška naběhl Bialek a z ideální pozice ho prudce usměrňoval hlavou do branky. Fantasticky ale zakročil Adam Richter a ustřežil pro svůj tým bodový zisk. Po souběžné porážce Blanska v Třinci získali Varnsdorfští definitivní jistotu záchrany. Prostějov si tímto výsledkem zajistil v tabulce konečné třetí místo.