30.05.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Dukla v pražském derby vyprovodila Vyšehrad třemi brankami

Foto: fkdukla.cz
Praha – V pražském derby na závěr FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY slavila dle očekávání Dukla. Poslednímu Vyšehradu na domácí půdě na Julisce nastřílela tři branky. Soupeře načali v prvním poločase Šebrle s Fábrym, Vojtěch Hadaščok poté pečetil vítězství Dukly v poměru 3:0. Vyšehradu se na sestupu nic nemění, Dukla končí osmá.
15' Šebrle
37' Fábry
71' Hadaščok
bez branek
bez karet
57' Kubeš
63' Kříž
Sestavy
Kinský – Souček (78. Barac), Piroch, Kovernikov (74. Fišl), Trávníček – Peterka, Krunert (66. Buchvaldek), Kozel – Faleye (66. Hadaščok), Fábry (66. Kott), Šebrle.
Na lavičce: Rada, Seung Bin
Trenér: Bohuslav Pilný
Otáhal – Procházka (55. Kubeš), Egert, Stropek, Žilák – Hezoučký, Suchan, Kříž (78. Gerža), Drobílek – Vojta (66. Zaradny), Vejvar (78. Schneider).
Na lavičce: Ordelt, Hampl
Trenér: Jaroslav Klíma
Rozhodčí: Matějček – Kuba, Váňa • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 182

Komentář

Na první výraznější šanci si fanoušci počkali do patnácté minuty, kdy se ve velké šanci zjevil David Kozel. Záložník Dukly promrhal ideální šanci k zakončení, přesto vrátil míč pod sebe a Štěpán Šebrle šťastnou trefou skóroval. Krátce nato měl David Kozel druhý pokus, ale tentokrát se mu nepodařilo obstřelit Otáhala, jenž zasáhl levou nohou.

Aktivita domácích pokračovala. Krásný fotbalový moment nabídla střela Štěpána Krunerta, kterou parádně vychytal hostující brankář. Na druhé straně pro změnu zahrozil prudkou střelou z rohu vápna Filip Drobílek. O pár minut později však hosté ztratili míč, domácí vlétli do brejku a Sunday Faleye týmově zvolil místo střely přihrávku, kterou z malého vápna usměrnil Marek Fábry.

Ve druhé půli už byl průběh zápasu poněkud mdlejší a chudší na zajímavé momenty. Časté nepřesnosti a fauly kouskovaly hru, kterou okořenil až gól Vojtěcha Hadaščoka, který na malém vápně využil nedůrazu vyšehradské defenzivy.

V závěrečných minutách měl obrovskou šanci Lukáš Buchvaldek, jenž dostal míč mezi obránce, ale tváří v tvář Martinu Otáhalovi šel zbytečně do kličky a jeho zakončení z velkého úhlu vytáhl na brankové čáře vracející se obránce. Na druhé straně zahrozil z rohu vápna Pavel Hezoučký, ale Antonín Kinský byl pozorný.

Dukla se tak rozloučila s neúspěšnou sezonou zaslouženým vítězstvím a osmým místem, zatímco bezzubý Vyšehrad opouští FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU s pouhými sedmi nastřádanými body.