30.05.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Blansko se rozloučilo parádním obratem proti Prostějovu

Foto: Jiří Havel Nejezchleb
Blansko – Poslední zápas v letošní sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mají za sebou fotbalisté Blanska, s druhou nejvyšší soutěží se rozloučili skvělým obratem ve skóre. Bezbrankový stav vydržel v souboji s Prostějovem až do 80. minuty, hosty poslal do vedení deset minut před koncem prostějovský Jan Koudelka. Poté si ale vzali slovo domácí, Klusák a Klepl vměstnali své trefy do tří minut a otočili stav ve prospěch Blanska. I přes výhru 2:1 končí Blansko na první sestupové pozici, Prostějov zůstal na třetím místě.
87' Bárta (vl)
90' Kepl
80' Koudelka
bez karet
49' Machynek
67' Matoušek
Sestavy
Halouska – Klusák, Aggoun, Černín, Sedlo – Helebrand (74. Kepl), Feik – Ilko, Mach (67. Lhotecký), Vlachovský (67. Alexa) – Žák.
Na lavičce: Buchta, Bartolomeu
Trenér: Martin Kasálek
Bárta – Kopřiva, Bala, Straňák, Zapletal (88. Smékal) – Machynek, Dittmer (46. Sus), Koudelka, Jurásek (46. Stříž) – Zlatohlávek (46. Matoušek), Píchal (67. Sečkář).
Na lavičce: Mucha, Šmehyl
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Matějček – Kuba, Váňa • Stadion: Stadion na Mlýnské • Diváci: 40

Komentář

Před zápasem Blanska s Prostějovem už de facto o nic nešlo. Domácí byli jistým sestupujícím, Hanáci měli jistotu třetího místa.

Duel odstartovala šance domácích v jedenácté minutě, kdy Mach poslal vpřed Vlachovského, ten ale po rychlé zasekávačce pálil vedle. Po dvaceti minutách hry se poprvé připomněli také hosté, Kopřiva ze standardky mířil nad branku. O chvíli později mohl skóre duelu otevřít domácí Ilko, velkou šanci ale zastavil brankář Bárta. Vzápětí mohli vést Prostějovští, Zlatohlávkovu hlavičku ale Halouska stihnul vyrazit.

Další šance přišly až v závěru půle. Nejprve Ilko hledal ostrým centrem Žáka, domácí kapitán na jeho pobídku těšně nedosáhl. Chvíli nato už sám aktivní Ilko znovu střílel, ale Barta jej podruhé vychytal. V koncovce poločasu po akci Juráska a centru z levé strany zamířil k volnému Píchalovi, ten ale branku Blanska netrefil.

Do druhé půle vstoupili domácí aktivně a hnali se za úvodní brankou. Po centru Helebranda chtěl zakončovat Žák, zkusil vystřelit akrobaticky, jenže prostor tří tyčí vůbec netrefil. O deset minut později už se kapitán a nejlepší střelec Blanska k přesné ráně dostal, v brance byl ale opět připraven Bárta a zapsal další důležitý zákrok. Do třetice mohl skóre otevřít střídající Lhotecký, sám před Bártou si píchl míč kolem brankáře Prostějova, jenže následně už se ke střele vůbec nedostal.

Domácí mohli na své neproměněné šance žehrat, protože deset minut před koncem se dostali do vedení hosté. Matoušek z kraje vápna odcentroval přes Klusáka a míč doputoval na hlavu volného Jana Koudelky, který přesným zakončením otevřel skóre duelu – 0:1. Blansko však nic nezabalilo a nachystalo si parádní závěrečný obrat.

Tři minuty před koncem se centr Davida Klusáka snášel bezpečně do rukavic Bárty, jenže prostějovský brankář se srazil se svým spoluhráčem z obrany a míč mu propadl do sítě – 1:1. Vyrovnání domácí nakoplo a za dvě minuty definitivně překlopili duel na svou stranu. Lhoteckého centr sice Žáka netrefil, ale míč se dostal příhodně k Tomáši Keplovi, který trefil na závěr ročního účinkování Blanska ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE vítězství svého týmu v poměru 2:1.