30.05.2021 | Petr Komárek | Zápas

Hradec Králové se s F:NL rozloučil remízou ve Vlašimi

Foto: Jiří Paýr
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi se vítězstvím s letošní sezonou FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nerozloučili. Jejich zápas proti jistému vítězi soutěže Hradci Králové skončil nerozhodně 2:2, remízu zachránil Středočechům deset minut před závěrečným hvizdem Nigerijec Ogiomade. Svěřencům trenéra Šmejkala připadla v tabulce celková šestá pozice. Tu by však obsadili i v případě výhry, konkurenti z Žižkova a Ústí nad Labem totiž v poslední kole nezaváhali. Kouč Frťala zakončil angažmá v Hradci třetí remízou za sebou a natažením série bez porážky na třináct utkání.
23' Červenka
83' Ogiomade
38' Dvořák
77' Prekop
39' Zinhasović
60' Červenka
27' Leibl
34' Rada
90' Soukeník
Sestavy
Markovič – Broukal, J. Štochl, P. Breda, V. Svoboda – Zinhasović (78. Ogiomade), Průcha, Jurásek, Janda (86. Zukal) – Červenka (70. Firbacher), Bassey (46. Křišťan).
Na lavičce: Řehák, Kozel, Sogbo
Trenér: Daniel Šmejkal
Vízek – Soukeník, Vlkanova (75. Kejř), Prekop, Donát – F. Novotný, P. Dvořák (75. Urma), Leibl (64. J. Král), J. Rada – Záviška (56. Vašulín), F. Čech.
Na lavičce: Ottmar, Mahr, Samko
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Hanousek – Hrabovský, Volf • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 323

Komentář

Vlašimská snaha o otevření skóre vyústila v nebezpečný centr Juráska, s kterým si poradil Vízek, a ránu Petra Bredy do boční sítě. Ve 23. minutě domácí potrestali hradeckou chybu. Malou domů krajního obránce Donáta vystihl rychlík Marek Červenka a vyběhnuvšímu Vízkovi nasadil jesličky.

Po půlhodině hry předvedl pohlednou střelu levačkou slovenský forvard ve službách „Votroků“ Prekop, míč však levý horní roh Markovičovy branky o kousek minul. Ve 38. minutě přišlo hradecké vyrovnání. Na rohový kop z levé strany si naskočil nejlepší hráč letošní sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Pavel Dvořák a hlavou s pomocí pravé tyče překonal marně se natahujícího Markoviče.

Ve druhé půli pálil zdálky Václav Svoboda, Vízek balon vyrazil před sebe, dorážka z kopačky Červenky pak skončila vedle. Závar v pokutovém území Středočechů zase hbitým zákrokem nohou vyřešil Markovič. Východočeši znovu udeřili ze standardní situace. Vzdušný pas od rohového praporku umístil hlavou přesně k levé tyči Erik Prekop.

Vlašim se však nevzdala a dočkala se vyrovnání. V 83. minutě se centrovaný míč zásluhou Jakuba Štochla dostal k střídajícímu Amadinu Marvisovi Ogiomademu a záložník z Nigérie střelou vedle padajícího Vízka rozhodl o dělbě bodů.